Ideje eldönteni hova utazz túrázni! Hír

ikaland.hu
2008/06/06
Hova utaznál legszívesebben? Kanada? Laosz? Guatemala? Új-Zéland? Honduras? Peru? Augusztustól rengeteg izgalmas túra indul, itt az ideje gondolkodni, hova szeretnél utazni még az idén...
Hirdetés

Erőss Zsolt hazatért. Megvan az újabb 8000-es csúcs , így terve, miszerint expedíciós csapata feljusson az összes 8000-es csúcsra, jól alakul. Persze egy-egy ilyen expedíciónak vannak negatív hatásai is, mint amiben most Zsolt barátunknak is része van.

Sajnos egy-két lábujj elfagyott a -50 fokos hidegben, de Zsolt abszolút nincs elkeseredve, hiszen ez a kis affér az elemekkel a hegyektől nem tántoríthatja el. Ezért nem kell félned, ha jelentkeztél Grossglockner vagy Matterhorn mászásra, Zsolt ott lesz.

Ott lesz Hilda is, Zsolt expedíciós csapatának női tagja , aki 30 méterre a Makalu csúcsától volt kénytelen visszavonulót fújni. Nehéz, de okos döntés az ilyen, és talán ennek köszönhető, hogy idén ő is vezet Neked túrát az Alpokban.

Ki lesz még veled fent a hegyen? Markos Huba. Huba is járt már 8600 méteren, így idén három olyan hegymászóval vághatsz neki az alpesi csúcsoknak , akik mindegyike felküzdötte magát 8000 méter fölé.

Egy-két hely maradt csupán a Grossglockner különböző időpontjaira, valamint a Matterhorn mászásra.



http://www.ikaland.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=530&Itemid=151

Ne maradj le, mert ha télen Aconcaguát szeretnél mászni, akkor valamelyik túrán ott a helyed.

No persze nem csak hgyemászás lesz idén. Bár még csak június van, az őszi túrákat már most el kell kezdeni szervezni.
Hirdetés