Menü

2012.05.07.     Hozzászólás 0

Himalája Expedíció

Horváth Tibor lavina áldozata lett

Szomorúan tudatjuk, hogy a 2012-es Magyar Annapurna Expedíció egyik hegymászója, Horváth Tibor halálos balesetet szenvedett ereszkedés közben.


A 6800 méteres táborból lejövet, egy szombat délutáni rádiós helyzetjelentés után Tibor többet nem jelentkezett. A II-es és a III-es tábor között, az útvonal legveszélyesebb szakaszán egy irtózatos erejű jéglavina sodorta el.

 

A "Magyarok a világ nyolcezresein" Annapurna 2012 Expedíció Hivatalos közleménye:

"Horváth Tibor hegymászó, csapattársunk május 5-én délelőtt visszaindult az alaptábor felé a 6800 m-es felső III-as táborból. A II-es tábor felett lévő (az egész útvonal legveszélyesebb részének számító) kuloárból jelentkezett rádión du 4 órakor. Elmondta, hogy halad a kettes tábor felé, rossz látási viszonyok mellett és olykor mellig érő friss hóban. Arról is beszámolt, hogy a korábban ott lévő fix kötél egy szakasza hiányzik (valószínűleg a gyakori lavinák szakították le). Mindamellett bizakodó volt a továbbhaladást illetőleg.

Tibor nem érte el a II-es tábort, és nem jelentkezett többé rádión sem. A jelzett területek átvizsgálása ma reggelre megtörtént, és egyértelműen megállapítható, hogy egy jéglavina az alsó kötélszakaszt is leszakítva Tibort elsodorhatta és maga alá temette.

Csapatunkat mélyen megrendítette hegymászótársunk, barátunk elvesztése."

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.