Horváth Tibor lavina áldozata lett Hír

Himalája Expedíció
2012/05/07
Szomorúan tudatjuk, hogy a 2012-es Magyar Annapurna Expedíció egyik  hegymászója, Horváth Tibor halálos balesetet szenvedett ereszkedés közben.
HirdetésA 6800 méteres táborból lejövet, egy szombat délutáni rádiós  helyzetjelentés után Tibor többet nem jelentkezett. A II-es és a III-es  tábor között, az útvonal legveszélyesebb szakaszán egy irtózatos erejű  jéglavina sodorta el.

 

A "Magyarok a világ nyolcezresein" Annapurna 2012 Expedíció Hivatalos  közleménye:

"Horváth Tibor hegymászó, csapattársunk május 5-én délelőtt visszaindult  az alaptábor felé a 6800 m-es felső III-as táborból. A II-es tábor felett  lévő (az egész útvonal legveszélyesebb részének számító) kuloárból  jelentkezett rádión du 4 órakor. Elmondta, hogy halad a kettes tábor felé,  rossz látási viszonyok mellett és olykor mellig érő friss hóban. Arról is  beszámolt, hogy a korábban ott lévő fix kötél egy szakasza hiányzik  (valószínűleg a gyakori lavinák szakították le). Mindamellett bizakodó  volt a továbbhaladást illetőleg.

Tibor nem érte el a II-es tábort, és nem jelentkezett többé rádión sem. A  jelzett területek átvizsgálása ma reggelre megtörtént, és egyértelműen  megállapítható, hogy egy jéglavina az alsó kötélszakaszt is leszakítva  Tibort elsodorhatta és maga alá temette.

Csapatunkat mélyen megrendítette hegymászótársunk, barátunk elvesztése."
Hirdetés
Hirdetés