Horváth Tibor lavina áldozata lett Hír

Himalája Expedíció
2012/05/07
Szomorúan tudatjuk, hogy a 2012-es Magyar Annapurna Expedíció egyik  hegymászója, Horváth Tibor halálos balesetet szenvedett ereszkedés közben.
Hirdetés



A 6800 méteres táborból lejövet, egy szombat délutáni rádiós  helyzetjelentés után Tibor többet nem jelentkezett. A II-es és a III-es  tábor között, az útvonal legveszélyesebb szakaszán egy irtózatos erejű  jéglavina sodorta el.

 

A "Magyarok a világ nyolcezresein" Annapurna 2012 Expedíció Hivatalos  közleménye:

"Horváth Tibor hegymászó, csapattársunk május 5-én délelőtt visszaindult  az alaptábor felé a 6800 m-es felső III-as táborból. A II-es tábor felett  lévő (az egész útvonal legveszélyesebb részének számító) kuloárból  jelentkezett rádión du 4 órakor. Elmondta, hogy halad a kettes tábor felé,  rossz látási viszonyok mellett és olykor mellig érő friss hóban. Arról is  beszámolt, hogy a korábban ott lévő fix kötél egy szakasza hiányzik  (valószínűleg a gyakori lavinák szakították le). Mindamellett bizakodó  volt a továbbhaladást illetőleg.

Tibor nem érte el a II-es tábort, és nem jelentkezett többé rádión sem. A  jelzett területek átvizsgálása ma reggelre megtörtént, és egyértelműen  megállapítható, hogy egy jéglavina az alsó kötélszakaszt is leszakítva  Tibort elsodorhatta és maga alá temette.

Csapatunkat mélyen megrendítette hegymászótársunk, barátunk elvesztése."
Hirdetés