Év Mászása díjak 2017, 2018 Hír

Év Mászása díjak 2017, 2018 Hír

Pintér László
Pintér László
2019/06/15
A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség minden évben díjazza az év legjobb mászóteljesítményeit. A mászók több kategóriában pályázhatnak. Az idei díjátadó rendhagyó volt, hiszen egyyzerre két év mászásait bírálták el, a pályázat pedig halálának 100. évfordulója alkalmából Eötvös Loránd nevét viselte. A sportági szakszövetség célja, hogy népszerűsítse a szikla- és a hegymászást, teljesítményi szempontok alapján motiválja, kiemelje és bemutassa azokat a szikla- és hegymászókat, akik az adott évben szakmai és egyéb szempontokból a legjobb sportteljesítményt érték el, továbbá hozzájáruljon teljesítményükhöz, segítse fejlődésüket.
Figyelmeztetés! Nem található a fájl. lpimage #36
Hirdetés

Az Eötvös Loránd Év Mászása pályázat kategóriái:

Hegymászás, Nagyfalas- és alpesi mászás, Tradmászás, Sportmászás és Bouldermászás.

A kategóriák leírása:

Hegymászás kategória: alpesi, vagy expedíciós stílusban történő, akár vegyes mászótechnikát is igénylő csúcsok megmászása.

Nagyfalas- és alpesi mászás kategória: egy, vagy több kötélhosszas (akár fix vagy/és trad köztesekkel biztosított) útvonalak megmászása, ahol a technikai nehézségen felül a mászást egyéb tényezők is nehezíthetik (komplikált beszállás, rossz biztosíthatóság, nehézkes mene-külési lehetőség, gyakori időjárás változás, nagyobb magasság, télies körülmények, stb.).

 

Kovács Albert, Kovács Zoltán - Hópárduc expedíciósorozat Forrás: Hópárduc expedíciósorozat Facebook
Kovács Albert, Kovács Zoltán - Hópárduc expedíciósorozat
Kép forrása: Hópárduc expedíciósorozat Facebook

Kovács Albert és Kovács Zoltán a Han Tengrin, Hópárduc expedíciósorozat

Tradmászás kategória: egy, vagy több kötélhosszas, kizárólag saját elhelyezésű köztesekkel biztosított útvonalak megmászása. 

Sportmászás kategória: jól biztosítható (nittelt), könnyen és biztonságosan megközelíthető, egy, vagy akár több kötélhosszas útvonalak megmászása, amely során csak a technikai nehézségek számítanak, az egyéb nehezítő tényezők elhanyagolhatóak.

Boulder kategória: jellemzően pár méteres magasságig (kb. 3-15 m) történő, max. boulder szivaccsal (crashpad) és/vagy fogóemberrel (spotter) biztosított (kötél nélküli) megmászás.

A részletes leírás erre a linkre kattintva elérhető.

Íme tehát, a fentiek szerint a díjazottak:

Az Év Mászása 2017

evmaszasa_2017.jpg
Év mászása 2017
Kép forrása: Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség

Az Év Mászása 2018

Év mászása 2018 Forrás: Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség
Év mászása 2018
Kép forrása: Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés