Menü

2007.05.22.     Hozzászólás 0

Csúcsot támad a magyar amatőr hegymászó, Jelinkó Attila

Jelinkó Attila Mount Everest expedíciója 2007. március 29-én vette kezdetét Budapesten. A Nepálban töltött közel két hónap alatt lelkileg és fizikailag készült a megmérettetésre.

Kilátás Attila 7300 méteren fekvő sátrábólKét akklimatizációs mászása után Attila jelenleg a 3. Táborban tartózkodik és május 22-én éjjel megindítja csúcstámadását!


Attila második akklimatizációs mászása során korábban már járt a 3. Táborban 7300 méter magasan, de ezúttal már a csúcsért tért vissza. Holnap hajnalban továbbmászik a 4-es táborba, majd innen indítja meg este 10 óra magaslatában a csúcstámadást csapattársával, az ausztrál Paul Adler-rel. A csúcs elérésére május 23-án hajnalban kerülhet sor.


Attila eredeti terveihez képest (május 21.) 2 nappal elhalasztotta a csúcsnapot. "Eredetileg gyors csúcstámadást terveztünk, hogy megelőzzük a 21-én dél körül érkező frontot, az újabb előrejelzés szerint azonban a front már 21-én hajnalban megérkezik, bár ereje gyengülni látszik. Május 23-ra azonban jelentős javulás várható az Everest régióban, ami kedvező csúcsnapot ígér."- indokolta döntését Attila.