Menü

2007.01.23.     Hozzászólás 0

http://www.expeditions.hu

AHICO Everest 2007

Az Eseményhorizont égisze alatt Klein Dávid és Várkonyi László 2007-ben arra készülnek, hogy a magyar hegymászás történetében először oxigénpalack használata nélkül érjék el Földünk legmagasabb pontját, a Mount Everestet (8850 m).
A fiúk igazán kitesznek majd magukért, hiszen ezt a magasságot egy átlagos hegymászó még palackkal se nagyon képes elérni. Dávid és Laci – mint már fent is említettük – oxigénpalack nélkül készülnek meghódítani a csúcsot és mindeközben egyéb dolgokra is megpróbálnak időt szakítani:

•Magas színvonalú dokumentáció készítése a hegyen: filmkészítés, interjúk, fotódokumentáció, internetes jelentések stb. Erre a célkitűzésükre külön hangsúlyt fektetnek!

•A lehetőségekhez mérten a „sportos” stílus képviselése, teherhordók és oxigén mellőzése.

•Természetesen legeslegfontosabb „célkitűzésünk”, hogy az expedíció minden tagja élve, egészségesen hazatérjen!

Útvonal:

Budapest - (via: Bécs) - Kathmandu (repülő) - Tingri (Tibet; terepjárók) - Everest alaptábor (5300 m) - előretolt alaptábor (6400 m, gyalog, jakkokkal) - Északi-nyereg - csúcs

Várhtó elő-akklimatizációs túra:

Kathmandu - Everest BC a nepáli oldalon - Kathmandu

Indulás: Apr 1, 2007
Érkezés: May 20, 2007


Olyan embereket keresnek, akik szívesen szponzorálnák ezt a különleges sporteseményt:

Most olyan támogatókat, szponzorokat keresünk, akik akár technikai eszközökkel, akár anyagi juttatásokkal segíteni szeretnék Dávidék expedíciós törekvéseit.
 
Arra bátorítjuk a vállalkozó szelleműeket, legyenek ők is e nagyszabású vállalkozás részesei – egy kiemelkedő magyar sportesemény támogatói és haszonélvezői!