Menü

2012.09.07.     Hozzászólás 6

Hirdetés

A műholdas telefonok előnyei

Egy magashegyi túra, expedíció során szembesül az ember, mennyire magányos, elveszett tud lenni térerő híján. 


Életünk részévé vált az állandó kommunikáció a barátainkkal, családunkkal, a világgal. Hála a műholdas technológia fejlődésének, soha nem vagyunk teljesen egyedül, hiszen a műholdas telefonokkal olyan helyekről is tudunk kommunikálni, ahol a GSM szolgáltatások nem elérhetők.

 

Iridium.comForrás: iridium.com

 

A műholdas telefonok mára a GSM telefonok előnyeivel és praktikusságával is felveszik a versenyt. Formájuk, designjuk is praktikussá, könnyen kezelhetővé vált. Sokan nem tudják, de bizonyos régiókban, országokban műholdas telefonnal kedvezőbb áron beszélhetünk, mint a GSM roaming tarifákkal! A legtöbb készülékkel szörfölni is tudunk az interneten, emailezhetünk, vagy használhatjuk akár GPS helymeghatározásra, navigálásra is.

Így mára nem csak a hadseregek, expedíciós és katasztrófavédelmi szervezetek, hajózási társaságok, tengereken és óceánokon vitorlázók, vagy kietlen területeken dolgozó média szakemberek használnak előszeretettel műholdas telefonokat, rendszereket, hanem túrázók, hegymászók, kietlen helyekre utazók is áldoznak a biztonság és praktikum ezen oltárán.

  

Iridium.com
Forrás: iridium.com

 

A Satellitephone.hu weboldalon betekintést nyerhetünk a műholdas telefonok, szolgáltatások kínálatába. Íme, egy kis áttekintés a műholdas telefonokról, szolgáltatókról.

 

INMARSAT három magas, geostacionárius pályán keringő (GEO - Geostationary Earth Orbit) műholddal globális Föld lefedettséget biztosít. A Föld északi és déli pólusától eltekintve a Földön bárhol elérhető a szolgáltatás. Az INMARSAT ISATPHONE PRO jelenleg a legjobb ár-érték arányú készülék a piacon, hiszen nagyon strapabíró, és 100 órás készenléti kapacitású akkumulátorral rendelkezik, és kedvező az árfekvése. Emellett az alapcsomagjában szivargyújtó töltőt, és headset-et is találunk. Az INMARSAT BGAN terminálokkal pedig egy időben tudunk telefonálni, és akár WIFI üzemmódban internetezni.

 

 

THURAYA szintén három geostacionárius pályán keringő műholddal biztosítja a lefedettséget 140 országban. A szolgáltatások alapvetően Európában, Ázsiában, Afrikában, Közép-Keleten, és Ausztráliában érhetők el. A THURAYA XT, és XT-DUAL készülékek ütésállóak, ellenállnak a pornak, vízpermetnek. Ezen felül az XT-DUAL kuriózum, hiszen ugyanúgy képes normál GSM üzemmódban is működni, mint egy megszokott mobiltelefon, de amikor kietlen helyre tévedünk, akkor egyszerűen átválthatunk a műholdas üzemmódra, és gond nélkül beszélgethetünk, vagy internetezhetünk.

 

 

IRIDIUM jelenleg a kompromisszum-mentes választás. A Földön egyetlen szolgáltatóként 100%-os lefedettséget kínál, amit 66 alacsony pályán keringő műholddal tudnak elérni. Akár egy dél-amerikai őserdőből, afrikai sivatagból, vagy az Északi sarkról is tudunk telefonálni, internetezni. Az IRIDIUM 9555 telefon még mindig meghatározó szereplője a piacnak, de 2011 év vége óta kapható az új IRIDIUM 9575 EXTREME modell, ami a katonai szabványoknak, elvárásoknak is megfelel, és amely a megszokott funkciókon felül online nyomkövetési (tracking) funkcionalitással is rendelkezik.

 

 

GLOBALSTAR nagyobb számú, alacsony pályán keringő (LEO – Low Earth Orbit) műholddal biztosítja a lefedettséget 120 országban. Bár az újgenerációs műholdak üzembe állítása miatt a szolgáltatások jelenleg nem teljes körűek, ennek ellenére népszerű, hiszen jelenleg a GLOBALSTAR kínálja a legkedvezőbb árfekvésű készüléket. A GSP-1700 telefon, amely a jelenleg kapható egyik legkisebb és legkönnyebb műholdas telefon, megfelel a modern kor követelményeinek. A cég a felhasználóknak az korszerűsítés időszakra egy webes eszközt fejlesztett, amelyen adott települést, vagy GPS koordinátákat megadva 4 napra előre lekérhetők az időintervallumok, amikor hívást lehet kezdeményezni, fogadni. Tervek szerint a szolgáltatás 2013. elejére ismét teljes körű lesz.

 

 

A Globalstar újítása, a SPOT CONNECT eszköz igazi különlegesség a műholdas eszközök kínálatában. Okostelefonunkkal összepárosítva a Globalstar műholdas hálózatát használva bárhonnan „bejelentkezhetünk” szeretteinknél, hogy minden rendben van, sms, és email üzeneteket küldhetünk, illetve online Google Maps-en nyomon követhetnek minket (10 percenként adja fel a GPS koordinátákat), és ehhez webes térképet is megoszthatunk számukra.

 

 

A SPOT CONNECT az alábbi mobileszközökkel használható:
• iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S
• iPod touch (2.,3., 4. generáció)
• Android 2.0, vagy újabb Android verziójú telefonok
• Használatához a Spot Connect APP letöltése szükséges (ingyenes APP)

 

Bővebb információt a www.satellitephone.hu oldalon találunk, tájékoztatást pedig az info@satellitephone.hu e-mail címen vagy a 70-3464593 telefonszámon kérhetünk.

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Laci78 2014.03.24.   12:00

  Laci78
 • Zsolt 2013.03.30.   19:20

  Zsolt

  Udvarias,és kielégítő volt a válasz! Köszönöm szépen!

  válasz erre...

 • Bobek 2012.12.20.   12:54

  Bobek

  Ami igazan erdekes lehetett volna a hivasi arak azt nem tuntetik fel, szar a cikk

  válasz erre...

 • Satellitephone.hu 2012.09.13.   16:50

  Satellitephone.hu

  Kedves Erdeklodo!

  Nehez lenne felsorolni, mert nagyon sok orszagbol kedvezobb tarifakkal indithatunk hivast muholdas telefonnal, mint GSM telefonnal. Ennek a legfobb oka, hogy a legtobb muholdas telefon szolgaltatonal ugyanolyan tarifaval telefonalhatunk fuggetlenul attol, hogy hol tartozkodunk a lefedettsegi teruleten belul. Tehàt peldaul egy Inmarsat muholdas telefonnal ugyanannyiert telefonalhatunk Magyarorszagrol, Ausztraliabol, Azsiabol, Amerikabol, vagy akar Afrikabol (percdij kb. netto 1 USD-tol indul, csomag fuggo). GSM roaming tarifak eseten bizonyos orszagokbol inditott hivasok viszont elerhetik a 700 Forintot is. Minden GSM szolgaltato weboldalan fent vannak a zonakba sorolt roaming dijak, innen reszletes informaciok nyerhetok, illetve a www.satellitephone.hu oldalon is megtalalhatok a muholdas telefon szolgaltatok percdijai (lasd adott szolgaltato menupontja alatt). Ha barmilyen egyeb kerdesben tudunk segiteni, felveheti velunk a kapcsolatot az info@satellitephone.hu email cimen is.

  Udvozlettel: Satellitephone.hu

  válasz erre...

 • Erdeklodo 2012.09.13.   12:52

  Erdeklodo

  Engem erdekelne, hogy melyik orszagokban olcsobb a muholdas telefon hasznalata mint a GSM alapu?

  válasz erre...

 • Pali 2012.09.07.   13:23

  Pali

  A műholdas telefon lényege, hogy NE használd. Legyen nálad, de ne legyen rá szükséged, ha lehet. 

  válasz erre...