A 2008-as MAKALU expedícióról Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/03/27
A 2007-es GASHERBRUM I. és BROAD PEAK (8068m és 8047m, Karakorum-Himalája, Pakisztán) expedíció dupla sikere után csapatunk újból egy impozáns, 8000 méter. feletti csúcsot szeretne megmászni.
Hirdetés

A Himalája nepáli oldala felől, a Mt. Everesttől 22 km.-re magasodó MAKALU 8463 méte- res piramisa az újabb cél!

A „ Magyarok a világ nyolcezresein ” elnevezésű expedíciós sorozat létrehozóinak ( Erőss Zsolt, Kollár Lajos, Mécs László ) elsődleges célja, hogy az összes nyolcezres csúcsot érje el magyar hegymászó! Földünk 14 nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsából eddig nyolcat másztak meg magyarok! Csapatunkban gyakorlott expedíciós hegymászók vesznek részt! Expedícióink  során nem veszünk igénybe magashegyi teherhordókat, és nem használunk oxigénpalackot sem!

Minden alkalommal filmet, fotót, előadásanyagot készítünk a magashegyek világáról, emberekről, egzotikus tájakról. Fontosnak tartjuk, hogy ezeket az ismeretterjesztő dokumentumokat élménybeszámolókon ismertessük a sportot, főként az életmód-sportokat kedvelő fiatalokkal egyetemeken, főiskolákon, sportklubokban és az élet számos területén! Ösztönözzünk az utazásra, ismereteink gyarapítására, a mozgásra, egészségesebb életmódra, a magyarok megismertetésére távoli földrészeken is!

ÉRDEKESSÉGEK A Makalu híres sziklapiramisa  nagy kihívást jelent a nyolcezresek világában Technikailag, a nehezen mászható hegyek közé tartozik. Első megmászói 1954-ben a Jean Franco vezette francia expedíció két mászója, Jean Couzy és Lionel Terray voltak.

Az expedíció indulása: 2008   április 10.,   időtartama:  2,5 hónap

Expedíciónk, az időközben kialakult tibeti helyzet miatt változtatta meg a Mt. Everest É-i fal tervét!
Hirdetés