Vibram Arctic Grip

Kakuk András
Kakuk András
2016/01/27
Tökéletes tapadás jégen- Ne ezzel menj korizni
Hirdetés

 

Jeges talajra ajánlott szöges csúszásgátlókkal tele a spájz, annak ellenére, hogy nem túl praktikusak. Jégen, síkos havon teszik a dolgukat, de amint szilárd talajt fog a lábunk, csattognak. Folyamatosan le és felvenni őket agyrém. Arról nem is beszélve, hogy szépen tönkreteszik a lábbelinket. Hiper-szuper talpakkal szerelt cipők is gyakran jelennek meg a piacon, melyek úgy-ahogy válnak be.

 

Tökéletes tapadás jégen, szögek nélkül

Úgy néz ki, a Vibram csak megtalálta a végleges megoldást. Szimpatikus módon nem csak marketing szövegekkel bombáztak, hanem egy okos installáció révén az innovatív terméket, az ISPO 2016-os kiállításon minden vendéggel le is teszteltették.

Az 5-6 db jégtömbre felemás cipőkkel volt érdemes felpattanni.

Rögtön az első lépésnél leesett mindenki álla. Míg a saját cipő a megszokott módon életveszélyesen csúszott, az Arctic Grippel szerelt csukák tapadtak, mint piócák vagy a gekkó lába vagy …na ó ennyi elég.

Próbacsúszás 2 Forrás: Pintér László Mozgásvilág.hu
Próbacsúszás 2
Kép forrása: Pintér László Mozgásvilág.hu

Nem is nagyon volt kétely. Mi egyből kikiáltottuk a 2016-os ISPO szenzációjának. A varázslatos összetételről természetesen nem sokat árultak el a cég képviselői, illetve annyit igen, hogy nem is az anyagban, hanem az eljárásban van a csoda. Az összetevők - a gumi és egy másik, a cipőgyártásban gyakran alkalmazott anyag- ismertek, csak eddig még nem sikerült összehozni őket. A Vibramnak sikerült, és természetesen le is védték azt. Az Arctic Grip gumi kompozit puhább érintésű az általános cipőtalpakénál. Fel is merült bennem, hogy átlagos vegyes terepes használat esetén nem kopik-e el hamarabb? A főmérnök kolléga erre azt tudta válaszolni, hogy külső, független laborral teszteltették és 500 km használatot garantálnak különösebb kopás nélkül.

 

Jövőre a Saucony és a Merrell márkáról is ismert cég kapott kizárólagos jogot a forgalmazásra.

2016 telén több Merrell utcai és a Saucony Razor Ice+ futócipőben keressétek az Arctic Gripet! A Saucony beépített kamáslival és Arctic Grippel szerelt téli surranójában bármelyik sarki maraton könnyen teljesíthető, de ha nem jutunk el oda, a gyereket is hamarabb utolérjük a műjégen!

Saucony Razor Ice párban Forrás: Kakuk András Mozgásvilág.hu
Saucony Razor Ice + párban
Kép forrása: Kakuk András Mozgásvilág.hu

Van még kép, kattints csak!

 

Hirdetés