Vasárnap Bükk Maraton, már 1200-an neveztek Hír

Vasvári Press
2011/08/05
A Top Maraton sorozat harmadik állomásán a magyarok mellett várhatóan szlovákok, románok és olaszok is rajthoz állnak.
Hirdetés
A felsőtárkányi Egeres-völgy Sportfesztivál záró rendezvénye lesz augusztus 7-én a XI. Bükk Maraton hegyikerékpár-verseny, melyre már mintegy 1200-an neveztek. A Top Maraton sorozat harmadik állomásán a magyarok mellett várhatóan szlovákok, románok és olaszok is rajthoz állnak.
A Bükk Maraton a hazai szövetség által kiírt Magyar Kupasorozat állomása. A versenyt három távon: 37-, 58- és 91 kilométeren rendezi meg a Nagy SE; nevezni vasárnap fél kilencig lehet. A hosszú táv mezőnye – melyre, 2563 méter szintkülönbség leküzdése vár – reggel kilenckor, a középé (1490 méter szint) fél tízkor, a rövidé (743 méter szint) tíz órakor, a könnyen teljesíthető kerékpáros természetjáró túra 10.10-kor indul. A szervezők nyolc korosztályban hirdetnek győztest.
 
81762-RX6P9652.jpg
 
- Az elmúlt napok esőzései miatt saras még a pálya, a középtávon kellett kisebb mértékben változtatni. Ha többet nem esne, vasárnapra ideális lenne a talaj a hegyikerékpározás szempontjából. A létszámot tekintve, százfős helyszíni nevezés mellett 1300 indulóra számítok. A rendezvény érdekessége, hogy a Samsung négy darab nagyméretű mosógéppel fog kivonulni, mely a versenyzők ruházatát a célba érkezést követően, térítésmentes és egyedi szolgáltatásként kimossa – mondta Nagy Ádám főszervező.
A háromnapos sportfesztivál – mely csatlakozik a Felsőtárkányi Rétesnapokhoz – fő programja lesz a hegyikerékpáros maraton; a kísérőrendezvények között kieséses rendszerű cross country-verseny, gyermekfutamok, terepfutás, barlangászat, kisvasútazás és koncertek szerepelnek.
 
81762-evsf_plakat.jpg
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés