Várgesztesi Terepfutás Hír

gyaloggalopp.com
2013/05/17
A helyszín és a környezet tökéletes volt futóverseny rendezéséhez, egyedül az időjárás nem segítette a rendezők és a futók dolgát.
Hirdetés

Első alkalommal került megrendezésre a Várgesztesi Terepfutás a Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub segítségével és támogatásával. A helyszín és a környezet tökéletes volt futóverseny rendezéséhez, egyedül az időjárás nem segítette a rendezők és a futók dolgát. Bár azért a végén megkegyelmezett, hiszen a hosszabb távokra már az eső is elállt, egyedül a felázott talaj nehezítette az előrehaladást, de talán ez is belefér a terepfutás szépségeibe:-)

A versenyt az ovis korosztály indította még szemerkélő esőben, nekik egy kört, kb. 500 m-t kellett a Villapark területén teljesíteni. Őket követték a kis- aztán pedig a kicsit nagyobb iskolások, akiknek már két kör volt a penzum. A futás után egyből meg is történt az eredményhirdetés, ahol a leggyorsabbak érem és müzliszelet díjazásban részesültek.

Ezután következett az 5 km-es futás rajtja. Az ezen a távon indulók Várgesztes érintésével, majd pedig a falu határában (némi sártengerrel megküzdve) tovább haladva jutottak el a fordító pontig. Innen már nem volt más hátra, mint visszajutni a Villapark területén felállított célba:-) Ez a hölgyeknél a mindössze 11 éves Zatykó Lucának sikerült a leggyorsabban! Őt Bodó Karolina, majd pedig Borovics Laura követte a célban. Az uraknál meggyőző fölénnyel, rajt-cél győzelemmel sikerült nyerni Mátyus Csabának, őt a további dobogós helyeken két fiatal titán, Zatykó Máté és Miksa Csobán követte.

 

 

A rövid táv befutója közben már gyülekezett a 13 km-es etap mezőnye, hogy nekivágjanak a táv teljesítésének. Az útvonal eleje megegyezett az 5 km-es távval, azonban a fordító helyett nekik egy hosszú és sáros emelkedő következett, mely leküzdése után jutalmul pár km aszfaltút következett, egészen Vérteskozmáig. A falu előtti elágazásnál a reggeli pályabejárásnál még rendben lévő szalagozást teljes mértékben eltávolították “önjelölt erdőtakarítók” vagy magukat viccesnek gondoló emberek, de szerencsére a felvezető rendező a nála lévő tartalék szalagokkal orvosolni tudta a problémát, így nem lett eltévedés ezen a kritikus ponton:-). Vérteskozmától már egyenes út vezetett Várgesztesig, sajnos itt is nagyon sok szalagot letépkedtek, de szerencsére innentől már nem kellett a fő csapásirányról letérni. A falun átfutva, majd azt elhagyva, már feltűnt a villapark, a várva-várt cél területe:-). Ezen a távon a hölgyeknél a nagyon meggyőző fölénnyel, az abszolút versenyben is 7. helyen beérkező Szederkényi-Takács Andrea volt a leggyorsabb. A második helyen Nagy Csilla ért célba, őt pedig nem sokkal lemaradva Zelinka Gabriella követte a harmadik helyen. A férfiaknál nagy csata volt az első helyért a szinte végig együtt futó Csontos Imre és Zatykó Miklós között, de végül a fiatal Csontos Imre került ki győztesként kettejük csatájából. A harmadik helyet pedig a végig megfontoltan versenyző Búcsú Dénes szerezte meg.

Köszönjük hogy a rossz idő ellenére is ilyen sokan eljöttetek! A következő Gyaloggalopp versenyig pedig már nem kell sokat várni, május 26-án Bánkon rendezünk terepfutást a X2S Gyermeknapi Terepfesztivál és Egészségnap részeként. 

Az eredménylista elérhető ITT!

Hirdetés