Under Armour sportszemüvegek

Under Armour sportszemüvegek

Optic World - Támogatott tartalom
2022/05/13
Sport- és sportos szemüvegek a neves amerikai ruházat-gyártótól.

Under Armour

Az Under Armour márka egyre ismertebb idehaza is, de jellegzetes logójukat már biztos mindenki látta egy-egy film főszereplőjén – utóbbi időben többek között Dwayne Johnson feszít benne. Az 1996-ban, egy futballedző által alapított sportruházat-gyártó amerikai cégnek ugyan az első találmánya egy különleges technológiával készült ruházat volt, mely a sportolás közben termelt izzadtságot elvezette a bőr felszínéről, a márka ismeretségében igazi áttörést a mozifilmekben való megjelenések hozták. A kezdeti felsőruházat mellett egyéb ruházati termékeket is elkezdtek gyártani – például cipőket is. Legfrissebb újdonságuk pedig a szemüvegekkel bővült termékkínálat. 

Under Armour sportszemüvegek-1
Under Armour UA 0009FS KB7 UZ
Under Armour sportszemüvegek-1
Forrás: Mozgásvilág.hu

Szemüvegek sportoláshoz

Az Under Armour sportszemüveg kollekciója kifejezetten a sportos életet élők és futók számára lettek készítve. Ezen felhasználás során elvárás a strapabírás és komfort, így az amerikai gyártó modelljeinek keretét erős műanyagból készíti, melyek gumírozott orrnyerget valamint szárvégeket kaptak. Ezek révén akkor sem kezdenek el arcunkon csúszkálni a szemüvegek, ha izzadunk.

Under Armour sportszemüvegek-11
Under Armour UA 0011S RC2 50
Under Armour sportszemüvegek-11
Forrás: Mozgásvilág.hu

Extra tartást nyújtanak az enyhén vagy erőteljesebben ívelt szárak is, melyek kellőképpen fogják a fejünket, hogy futás közben sem mozduljanak el onnan. A keretek íveltsége, avagy bázisgörbülete pedig magas (7 illetve 8-as bázisgörbületűek), ezáltal halántéktól halántékig lekövetik az arcunkat, védve ezzel a szemünket periférikusan is.

Under Armour sportszemüvegek-18
Under Armour UA 7001S KB7 Z9
Under Armour sportszemüvegek-18
Forrás: Mozgásvilág.hu

Így a legsportosabb Under Armour szemüvegek, mint az RC2, 7ZJ vagy a KB7 modellek ezen kialakítási elvárások szerint készülnek. A polikarbonát lencsék tükrös bevonatot kaptak, polarizált változatban pedig csökkentik a zavaró csillogást és tükröződést, miközben UV400 szűrőképességük révén védik szemünket a káros sugárzástól.

Sportos modellek

Kirándulásokhoz, horgászáshoz a sportmodelleknél kevésbé sportos kinézetű, de tulajdonságokban hasonló szemüveget keresünk. Ilyenkor lehetnek ideális választások az ugyan magas bázisgörbülettel rendelkező, de telikeretes kialakítású modellek – az Under Armour kínálatában ilyen a Recon SIF/2B, és a Battle/F. Ezen keretek is strapabíró és rugalmas műanyagból készülnek, melyeken mind az orrnyereg, mind a szárvégek gumírozottak, így biztosan helyükön maradnak. Lencséik élénkebbé teszik a színeket, ezzel növelve a kontrasztot.

Under Armour sportszemüvegek-21
Under Armour UA RECON SIF 2B
Under Armour sportszemüvegek-21
Forrás: Mozgásvilág.hu

Sportosan elegáns szemvédelem a hétköznapokra

Megfelelő szemvédelemre a hétköznapok során is szükségünk van, hiszen erős UV sugárzás hosszútávon ronthatja szemünk egészségét. Mindezt egy stílusos, enyhén kerekded, telikeretes szemüveg formájában tehetjük meg az Under Armour kínálatából, mely modellnek az MNG nevet adták.

Under Armour sportszemüvegek-5
Under Armour UA 0010FS MNG
Under Armour sportszemüvegek-5
Forrás: Mozgásvilág.hu

Kiemelkedő komfortérzetet adó kerete enyhén ívelt (mindösszesen csak 6-os bázisgörbületű), melynek orrnyerge és szárvégei természetesen tapadnak! Vagány megjelenését az átlátszó front rész és a színes lencsék adják.

A fotókon látható szemüvegeket az és , az Under armour szemüvegek kizárólagos forgalmazója biztosította.