Tóth és Földingné duplázott Hír

futanet.hu
2007/10/01
2007. szeptember 30-án Budapest igazi futóünnepnek adott otthont. A 22. Plus Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál alkalmából egy napra a futás szentélyévé változott a főváros.
Hirdetés

Az időjárás is kegyeibe fogadta a versenyzőket, így a 13 600 fős hatalmas mezőny napsütéses, szélcsendes időben indulhatott választott versenyszámában.

 

A Futófesztivál résztvevői hét különböző táv, valamint kétféle váltófutás közül választhattak, s a Hősök terén 9 óra 20 perctől 10 óra 15 percig negyed óránként követték egymást a rajtok. A készülődő tömeg így folyamatosan kígyózott az Olof Palme sétányon található rajtzónákban. A 3,5 kilométeres Maratonkát választók a nagy érdeklődés miatt két turnusban startoltak,  majd a gyaloglók vágtak neki a számukra kijelölt, 3500 méter hosszú távnak. Utoljára a 7,4 kilométeres Minimaraton mezőnye kezdte meg a futást. A maraton klasszikus távján több mint háromezer futó indult, hogy Budapest legszebb pontjait érintve teljesítse a 42,195 kilométert. A Hősök terén összegyűlt maratonistáknak Béres Alexandra fitnesz-világbajnok, Talmácsi Gábor világbajnok-aspiráns motorversenyző és Eszényi Péter a névadó Plus ügyvezetője közösen adott jelet az indulásra.

  Mind a férfiaknál, mind a nőknél a címvédők diadalmaskodtak, Tóth Tamás és Földingné Nagy Judit a tavalyi évhez hasonlóan idén sem talált legyőzőre – a Budapest Maraton első helyezése mellett egyúttal a maratoni országos bajnoki aranyérmet is begyűjtötték.  A mezőny legidősebb indulója a 80 éves tatai Ötvös Ferenc 4 óra 40 perc alatt ért célba, ezzel megjavítva a 80 éven felüliek országos csúcsát.

  Az 56-osok terén a Plus Családi Napon színes programok, és hatalmas forgatag várta a látogatókat. Zenei koncertek, táncbemutatók, kiállítók, és életmód-utca kínált színvonalas szórakozást az összegyűlt, mintegy 100 ezer ember számára.

Maraton egyéni OB – férfi Országos bajnok: Tóth Tamás MISI SC 2:24:40 2.  Biri Ferenc Gyulai SE 2:25:14 3.  Rezessy Gergely Vasas-Humansoft 2:26:10

Maraton egyéni OB – nők Országos bajnok: Földingné Nagy Judit Győri Dózsa SE 2:47:09 2. Farkas Katalin MISI SC 2:50:14 3. Takács Andrea Vasas-Humansoft 2:58:38
Hirdetés