The Human Race Hír

The Human Race Hír

Gulyás Sára
2014/01/17
Extrém kihívás és családi gyaloglás jótékonyságból
Hirdetés

Ha idén áprilisban véletlenül éppen Texas környékén jársz, van egy remek program, amit nem hagyhatsz ki! Ez a jótékonykodással egybekötött megmérettetés egészen biztosan felpezsdíti a sportolni és versenyezni szeretők vérét. 

2014-ben már másodszor kerül megrendezésre az erdei csodaországot idéző Cameron Parkban, Waco városában a Human Race elnevezésű verseny. A szervező, Care Net Pregnancy Center of Central Texas, fő célja, természetesen a móka mellett, az adománygyűjtés. A befolyó nevezési díjakat és egyéb felajánlásokat veszélyeztetett terhes nők, csecsemők gondozására illetve fiatal anyák egészségügyi ellátásának támogatására fordítják. A Központ évek óta szervez hasonló eseményt „Walk for Life” elnevezéssel, de tavaly óta még színesebb programokkal és többféle sportágban való indulási lehetőséggel rendezték meg a versenyt.

A helyszín, a texasi Wacoban található Cameron Park. Sajátossága - ami miatt a szervezők kiválasztották -, hogy a területen csodaszép sziklák, biciklis utak és egy folyó is található. Ezek az elemek pedig tökéletesen alkalmas a hellyé varázsolják a parkot egy igazi kaland-verseny megtartására. Három különböző sportág: biciklizés, futás és evezés (kajak vagy kenu) lehetővé teszi, hogy izgalmas sok embert megmozgató esemény legyen évről évre a Human Race.

A résztvevők négy típusú megmérettetés közül választhatják ki a számukra leginkább kihívást jelentőt. Életkorbeli megkötés is van, 2 és 92 év között lehet csak jelentkezni, persze valószínűleg, a fiatalos 93 éves indulni vágyókat is rajthoz engedik állni.

 

A következő megmérettetésekből lehet választani:
5K Fun Run/Walk Fundraiser: 5 km hosszú futás vagy gyaloglás, mindenki maga választhatja ki, milyen tempóban akar suhanni a sík, burkolt talajon. Érdemes belehúzni, hiszen az első három helyezett érmet kap. A három legmagasabb támogatási összeget felajánlót szintén díjazzák.

Sprint Adventure Race (5K run, 3K paddle, 10K mountain bike): azok számára, akik nem tudnak választani a három sportág közül, mert mindegyikben ászok, 5 km futás, 3 km evezés és végül 10 km tekerés.

Sprint Adventure Race - Extreme (6K run, 5K paddle, 15K mountain bike): a kaland még tovább fokozható, a kihívás lehet még nagyobb a távok növelésével, és a pálya nehezítésével. Ez már igazi megmérettetést jelenthet rendszeresen sportolók számára is! A 6 km futás során már meredek emelkedőket és lépcsőket is le kell gyűrni, aztán egy kis evezés a folyón 5 km-en át, majd 15 km biciklizés kövezett úton és nehéz mountenbike-os terepen.

Dry Tri (5K run, 3K paddle, 10K bike on paved road): igazi aszfalt betyároknak ajánlott ez a szám, az 5km futást és a 10 km kerékpározást is szilárd burkolaton kell teljesíteni, de azért a 3 km evezéshez szintén vízre kell szállni… A változó terepviszonyokkal és a kosszal itt nem kell megküzdeni, annál inkább a versenytársakkal!

  

 

Minden számban indulhat bárki, aki elég gyorsnak és rátermettnek érzi magát, versenyezni lehet szólóban, kétfős csapatban, váltóban (egy tag egy számban versenyez), csapatban vagy családok is indulhatnak együtt.
Az első három helyezett minden számban díjat kap és természetesen, mivel a részvétel a fontos, nem (csak) a győzelem, minden induló kap egy emlékérmet.

Ez az esemény igazán jól összehozza a kellemeset a hasznossal: jótékonykodás és igazi verseny együtt. Áprilisig még lehet edzeni rá! Vagy edzünk azért, hátha nálunk is szerveznek ilyen kaland-versenyt, szerintem lennének rá jelentkezők.

Még több infó és jelentkezés a oldalon!

Hirdetés