Statisztikák a Futófesztiválról Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/09/28
2007. szeptember 30-án a család apraja-nagyja megtalálhatja a kedvére való elfoglaltságot, ha kilátogat a 22. Plus Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválra, illetve a Plus Családi Napra, a Városligetbe.
Hirdetés

 A Futás napján a sportolni vágyók és a színvonalas szórakozásra vágyók egyaránt jól érezhetik magukat. A futószámok mellett életmód kiállítás, egészségügyi állapotfelmérések, játékok várják az érdeklődőket.

  A rendezvény fő száma a 42,195 kilométeres maratoni távú futóverseny, melyen az országos bajnokságon induló profi futók mellett több ezer amatőr áll rajthoz. A klasszikus távon indulók 10 órakor a Hősök teréről rajtolnak el, hogy lefussák a Budapest legszebb pontjait érintve kanyargó versenyt. 

  A maratonon ott lesz mindkét tavalyi győztes, Tóth Tamás és az országos csúcstartó Földingné Nagy Judit is, így annak, aki győzni akar, a férfi és a női címvédővel is meg kell küzdenie. A verseny egyben országos bajnokság, melyen olyan klasszisok is indulnak, mint Budapest Maraton női pályacsúcsát tartó Staicu Simona, a többszörös országos bajnok Rezessy Gergely, vagy az ultrafutó Vozár Attila. 

  A maraton mezőnyéhez az útvonal 12195. méterénél, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél csatlakoznak majd a 30 kilométeres versenyszám indulói, ők 10.45 és 11.20 között, tervezett időeredményüknek megfelelően rajtolnak majd el. A maratoni távot egyébként nem csak egyéni indulók, hanem csapatok is teljesíthetik a háromfős Maraton Stafétában, illetve az ötfős Ekiden Váltóban.

  A rövidebb távú futáshoz szokott indulók a Futófesztiválon startolhatnak. 9.20-kor és 9.40-kor a 3500 méter hosszú Maratonka résztvevői két turnusban a Hősök teréről vágnak majd neki a Városliget útjain kijelölt távnak, 10.15-kor pedig a Minimaratonon futók startolnak, hogy lefussák 7,4 kilométeres adagjukat. 

  A gyaloglók sem maradhatnak megmérettetés nélkül ezen a napon, rájuk a 9.45-kor rajtoló Plus Gyaloglás 3,5 kilométere vár, melyet akár Nordic Walking bottal is teljesíthetnek az indulók. Aki pedig csak egy könnyed, hangulatos sétára vágyik, annak a szintén 3,5 kilométeres Városligeti Séta javasolt, melyet 10 és 15 óra 30 között folyamatosan teljesíteni lehet a Városligetben kijelölt útvonalon.

  Nem igazi a Családi Nap Családi Futás nélkül, így egy 800 méteres kör vár szülőkre és gyermekeikre, melyet a Hősök terén kocoghatnak le, 11.30-tól.
Hirdetés