Sági József ötödik a Masters/Veterán Hegyifutó Világbajnokságon Hír

Mahfusz
2013/09/02
A h elyszín ezúttal Csehország volt, ahol szép magyar eredménynek örülhettünk.
Hirdetés

Sági József (VISE-Vác) M40es korosztályban az előkelő 5. helyet sikerült megszereznie a 8.6km-es 650 m szintes "UPHILL" pályán.

Nagyon szép eredmény ez Józsitól, bízunk benne , hogy lesznek a jövőben követői. Gerlei Tamás 2010-es Masters Vb győzelmét követően, ő is jelezte , hogy vannak komoly, jegyzett eredményeink ebben a szakágban!

 

Sági Józsi nyilatkozata:

"Az első két és fél kilométer még viszonylag jól futható volt, itt próbáltam olyan pozíciót fogni hogy a meredek részhez érve még meglegyen a kontaktus az élbollyal. Ez sikerült is mert az első nyolcban voltam a nagy kaptató tövében, igaz a későbbi győztes itt már másodmagával kis előnyre tett szert. A meredek kb. 4km hosszú kaptatón nem lehetett megpihenni, mert váltott vezetéssel de kemény iramban mentünk fel! Itt befogtuk az élről leszakadt brit versenyzőt, és egy spanyol és egy cseh társaságában itt még a 2.-4. helyen álltam! Kb. 6km-nél felértünk egy kis sík szakaszra, ahol egy frissítőállomás volt itt már a cseh futó - ismerve a pályát - elfutott tőlünk, ahol aztán egy sípályára kanyarodtunk fel és itt - bár viszonylag rövid szakasz volt - ketten is megelőztek. A végén tartva ezt a pozíciót minimális különbséggel az ötödik lettem.
Ez az ötödik hely ebben a sűrű kemény mezőnyben szerintem igen megbecsülendő, és ezt az is erősíti hogy kb. 1 hónapot tudtam folyamatosan futva felkészülni a versenyre!"

 

 

Nagy Róbert így látta a versenyt:

„Először voltam ilyen világméretű nemzetközi versenyen, és mondhatom, hogy magával ragadott a hangulat.Huszonöt ország veterán hegyifutói versenyeztek egymással, de a nemes versengésen túl ez egy nagy baráti világtalálkozó volt. Itt az ismerősök, és ismeretlenek is ismerősként köszöntötték egymást, mert összekapcsolta őket a sport, a terepfutás. Nekem személy szerint jó volt nézni, és együtt örülni a veterán futókkal, akik dacolnak az élet alaptörvényével, az öregedéssel, az elmúlással, és egészségesen, fiatalosan mozognak, akár 60-70 évesen is, példát mutatva ezzel a saját és a fiatalabb nemzedékeknek.A saját teljesítményemmel elégedett vagyok. Erős volt a mezőny, nem volt könnyű a terep, így a korosztályomban a 46 fős mezőnyből az elért 20.-ik helyem megfelel az előzetes, magammal szembeni elvárásomnak. A helytállás mellett a tapasztalatszerzés volt a célom, és ezt úgy érzem, hogy megvalósítottam”

Hirdetés