Maximum komfort, minimál kockázat a nyulaktól..

(x) - Támogatott tartalom
2019/03/27
...avagy az átlag, nagy komfortot kereső amatőr futólábnak legjobban ajánlott cipőink.

 

A csúcsabbnál csúcsabb topkategória

Igazságtalanok lennénk, ha ennek a prémium kategóriának a kiskönyvét nem az ASICS legújabb futócipőjének lapjaival indítanánk. A egészen új koncepciót hozott a márka modelljei között. Úgy adja az energiavisszaadás felsőfokát, hogy a párnázottsága is a csúcson jár a cipők között. Egy versenycipő gördülését és gyorsaságát adja a maximális ütéscsillapítás mellett, teszi ezt az átlag hobbifutó számára is fogyasztható módon.

 

ASICS METARIDE
ASICS METARIDE

 

A fogyasztást persze némileg korlátozhatja az ára, ami 250 euro, de a vásárlókra bízzuk a döntést, hogy megéri-e nekik a cipőben rejlő sok-sok extra. Limitált darabszámban került legyártásra és csak a márka által kiválasztott top futóspecialista üzletekben kapható. A Nyúlcipőben így természetesen van!

 

Topkategóriás stabil futócipők

A következő szinten megannyi cipő verseng a futók kegyeiért és nem könnyű a választás azoknak, akik áldoznak 50 ezer forint körüli összeget egy remek futócipőre. A kategóriát kétfelé bontva kezdjük a stabil cipők közül a legjobbaknak tartott lábbelikkel.

 

Topkategóriás stabil futócipők
Topkategóriás stabil futócipők

 

Brooks Transcend 6, , ASICS MetaRun és (bár ez már ősz óta a piacon van, akkora királyok a szegmensen belül, hogy nem lehet kihagyni).

Ne menjünk el a Mizuno csoda párnázott Wave Horizon 3 modellje mellett sem, mely talán legjobban alkalmas a felsoroltak közül nagyobb (100 kg körüli) testsúlyra is és ha már Mizuno, akkor ott a kifejezetten nehezebbeknek készült és kínálatunkba újból bekerülő .

Ennél a modellnél már csak egy stabilabb cipőnk van, ami durván alátámasztott és csak a nagyon befelé dőlő lábúaknak ajánljuk, akik komoly súllyal és széles lábfejjel nyomják a cipőket, ez a Brooks Beast 18 modell.

  

A Brooksokról érdemes megemlíteni, hogy 2019-től a márka egy teljesen új alátámasztási konstrukciót alkalmaz stabil cipőiben. Ez a GUIDE RAILS technológia, melynél a befelé dőlő láb megtámasztását nem a nagyobb sűrűségű középtalp anyag adja, hanem az anyag felső részébe beépített „támasztó egység”. Ez annyi támogatást ad a lábnak, amennyi feltétlenül szükséges neki és azzal, hogy nemcsak a cipő belső, hanem a külső részén is megtalálható ez az anyag, képes a pronáció során fellépő túlzott csavaró, rotáló mozgásoknak is gátat szabni. Ezzel nagymértékben csökkentve nemcsak a bokaízületre nehezedő plusz terheket, de a térdet és csípőt érő nyíró hatásokat is. Egyedül a Beast készül a hagyományos alátámasztással a nagyfokú stabilitás elérése miatt.

 

A HOKA légiesen könnyű hozza a szokásos felhőnjárós érzést egy jó alátámasztással, alacsony droppal, segítve ezzel a leszokást a sarokra érkezésről. Kifejezetten kellemes a cipő, ultrára is. Az ASICS MetaRun még mindig a csúcsot adja mind csillapításban, mind az alkalmazkodó alátámasztásával. A  pedig "kayano", a huszonötös modellnél megnövelték a lábteret mind szélességben és magasságban, ezáltal a szuper komfortot hozza a hosszabb távoknál is.

 

 

Topkategóriás neutrális futócipők

Nézzük a neutrális modelleket, amelyek a normál lábállásúaknak, de az enyhén befelé dőlő lábúaknak is alkalmasak lehetnek. Összességében elmondható, hogy még párnázottabbak a stabil kategóriatársaknál.

 

Topkategóriás neutrális futócipők
Topkategóriás neutrális futócipők

 

Az ASICS Gel-Nimbus 21-e a párnázottságon kívül ügyel, hogy az ellépések során komoly energiát is adjon a lábunknak. Itt is szélesítették a felsőrészt, ezzel hosszabb távokon is kellemesebb lett a cipő elődjénél.

A Brooks extra puha a DNA Loft középtalp úgy nyeli el az ütéseket, hogy nem is hinnénk, hogy aszfalton futunk, ez a helyzet a Levitate 2 modellüknél is, csak egy dinamikusabb érzéssel párosul a puhaság. Ez a hűdejó.

A modellje már fut néhány hónapja a piacon, de olyan jól fut, semmiképp sem hagyjuk ki a felsorolásból, a Gaviota neutrális párja és a márka egyik legjobban csillapított modelljének számít, ami a Hokát ismerve beszédes. Elég széles és még van egy kifejezetten széles (wide) verziója is.

Mindenképpen komoly előrelépés a SALOMON aszfaltos modelleknél a Predict RA megjelenése. Szuperpuha felsőrésszel elöl és a saroknál is és ez a puhaság a talpra is érvényes. Ráadásul a talpon elhelyezett különálló részek a láb anatómiai felépítésének megfelelően külön kis mozgásokra is képesek, így segítve a láb mozgását anatómiai adottságainak megfelelően. Szuper cipő.

A modellje nem új, de az extra párnázott modellek közül kihagyhatatlan.

A Nike az Air Zoom Vomero 14 talpának alakja követi a két órát közelítő maratonisták Vapor Fly nevű modelljének sziluettjét, csak nagyon puha érzéssel párosul.

 

Középkategóriás stabil futócipők

Az egy kategóriával lejjebb taláható modelleknél sem mindig érezhető jelentős különbség. A középkategóriáról beszélünk, melynek egyes tagjai a felső régiókba mozdultak el idén és méltó versenytársai lehetnek a korábban említett zászlóshajóknak.

 

Középkategóriás stabil futócipők
Középkategóriás stabil futócipők

 

Új a stabilak közül az , mely a márka fejlesztési irányába illeszkedve szélesebb elődjénél és lágyabb talpanyaggal látták el. Nem sokkal alatta a tesó, a GT-1000 7, szintén fenemód adja.

Nemkülönben kellemes a , szélesebb lábúak a wide verziót válasszák, mert szűkebb lett a kettes szériánál és egy kicsit stabilabb is.

A Brooks Adrenaline GTS 19 (mely 3 féle szélességben kapható a nyúlwebshopban és persze a boltokban is) és a nálunk rendkívül népszerű kilencesnél semmivel sem lett rosszabb. Szintén az új Brooks alátámasztással, kevésbé párnázott, mint a korábbiak, de nagyon kényelmes és dinamikusabb is, mint a puhább társai. Tempósabb futóknak mindenképpen ezt szorgalmazzuk.

A Mizuno Wave Inspire 15 is most debütált. Valahol a Brooks adrenalinjához és az Asics gétékétezreséhez hasonlítanánk, csak a lábforma fogja eldönteni, hogy kinek, melyik kényelmesebb, ráadásul árban is fej fej mellett haladnak. Teljesen eltűnni látszik az a keményebb Mizuno középtalp érzés, amely kicsit szűrte a közönséget, ma már a kényesebbeknek is fogyasztható a márka szortimentje.

 

Középkategóriás neutrális futócipők

Úgy alakult, hogy a neutrális kategóriában kevés újdonság látott napvilágot ebben a 35-40 ezer körüli régióban.

 

Középkategóriás neutrális futócipők
Középkategóriás neutrális futócipők

 

A nagyon kellemes és a könnyű Mizuno Wave Rider 22 is már ősztől landolhatott a vásárlók kosarában, csakúgy, mint a , vagy a Pegasus 35 a Nike-tól.

Nem újdonság a Hokától a nagyon könnyű sem és a Salomon SONIC RA és SONIC RA MAX is már tavaly óta az utakat rója. Kettes változata, ha lehet, még kellemesebb, mint elődje, felsőrésze minden kényelmet megad, a talp párnázottsága mellett. Sok rosszat egyikről sem tudunk mondani. Csak a színek változtak, a technológia maradt. A Hoka Clifton széles változatban is elérhető, gyorsabb futóknak is szuper, a és a Ghost 11 akár két bekezdéssel korábban is szerepelhetett volna, olyan lágyan szeli az aszfaltot.

elég dinamikus a gyorsabb futásokhoz is, de még kellően párnázott egy maratonhoz.

  

Ahol még akad néhány újítás, sőt komoly változások is akadnak az a könnyebb félverseny, verseny cipők csoportja s a terepcipők skáláján is megjelent néhány komoly változáson átesett cipőmodell. Úgy gondoljuk, hogy most ne rohanjunk át rajtuk, inkább egy következő írásban mutatjuk e kategóriák újabb darabjait.

Várunk benneteket a Nyúlcipőboltokban, akár kamerás lábvizsgálatunkon, de webáruházunkban már egyedi cipőválasztó alkalmazásunk segítségével is választhattok!

 

nyulcipobolt.hu

 

Sérülések nélküli, szélsebes futó tavaszt kívánunk!