Magyar győzelem az olasz hegyifutó bajnokságon Hír

multisportinfo.hu
2009/06/25
Az olasz bajnokság nem nevezhető leányálomnak: több, mint 60 km és 4000 m szintkülönbség sziklás, köves terepen, a forró napsütéses hegyoldalaktól a havas, jeges hegyormokon át a szeles szakadékig.
Hirdetés

Németh Csaba nyerte az olasz hegyifutó bajnokságot – még több magyar a legjobbak között

Az olasz hegyi futók ráadásul nemzetközileg is a legjobbak között vannak – Németh Csaba mégis leckét adott nekik kitartásból, elszántságból és lendületből.

 

A Lavaredo Ultra Trail elnevezésű terepfutó verseny Palus San Marco -ból indul és oda is érkezik vissza.

Több, mint 400 induló vágott neki a versenynek, de kétszáznál alig többen érkeztek szintidőn belül célba. A magyarok már a rajt után felvették a helyiek sebességét, 7 versenyzőnk közül öten is az első 20 között értek célba! Csaba rutinos nemzetközi versenytapasztalatával és hihetetlen lendületével hamar az élre állt és sebességéből nem veszítve óriási fölénnyel győzött – még úgy is, hogy szervezői figyelmetlenség miatt, sok más versenyzőhöz hasonlóan eltévedt és ezzel értékes időt, energiát veszített.   A különlegesen kemény versenyen Radnay Eszter képviselte a magyar lányokat, aki a húsz célba érkező közül a 25. helyet szerezte meg.

 

Németh Csaba így beszélt a versenyről: „ A pálya igen nehéz, komoly kihívást jelent a résztvevőknek.  Az elért legmagasabb pont a Forcella Laveredo 2450 méteres magasságában a légszomj okozott problémákat. Az útvonalon nem helyeznek el frissítő állomásokat, így mindenki a saját erejére számíthat csak, de a természetes vízfolyásoknál találtunk vízvételi lehetőségeket. Az útvonal vezetése gyönyörű, számtalan  lélegzetelállító panorámát nyújtó szakasszal. A technikás lejtők és emelkedők mellett, a nyers erőnek, és a kimagasló állóképességnek is komoly jelentősége van. A pálya teljesítése fizikálisan sokat kíván a résztvevőktől, de élményben ettől sokkal többet ad vissza .”

Lőrincz Olivér (többszörös nemzetközi ultra hegyikerékpár bajnok, ultrafutó, a verseny 19. helyezettje) így jellemezte a versenyt: „ A legkeményebb terepfutóverseny ahol eddig jártam, és ezt a véleményt nálam tapasztaltabb futók is osztják. Brutál technikás és meredek föl és lemenetek 60km-en keresztül a Dolomitokban Cortinától keletre . ”

 

1 Németh Csaba NomádSport-Trackabee UNG 6:54:52 2 Marazzi Giuseppe  RE 7:15:32 3 Bertoli Matteo Ass.Sport.Freezone BS 7:16:29 4 Scilla Maurizio Team Lafuma BI 7:28:44 5 Varesco Fabio U.S. Cornacci TN 7:29:08 6 Lazovic Sergio Nuova Atl. 3 Comuni TV 7:44:51 7 Zecchi Alberto Atletica 3 V VA 7:51:38 8 Karlowits-Juhasz Tamas  UNG 7:52:23 9 Zambori Zoltan  UNG 7:52:24 10 Fontana Gianpaolo New Athletics Sulzano TN 7:57:01
Hirdetés