Kisházi László jótékonysági futásra készül Hír

futanet.hu
2007/10/31
2007. november 1-jén, csütörtökön 210 kilométeres útnak vág neki Kisházi László, a Süd-Bau HBSE ultrafutója. Fejébe vette ugyanis, hogy Hódmezővásárhelyről, az ország egyik legmélyebben fekvő településéről el-, és felfut Magyarország “tetejére”, az 1014 méter magas Kékestetőre.
Hirdetés

Az esemény apropóját egy baráti beszélgetés során felmerült hosszabb jótékonysági futás gondolata adta. A támogatók egy baráti társaság tagjai, akik sikeres teljesítés esetén a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház gyermekosztálya számára ajánlják fel támogatásaikat.

Az ultrafutó csütörtökön reggel 6 órakor vág neki a távnak, és a Hódmezővásárhely –Szentes – Kunszentmárton – Tiszaföldvár – Martfű – Rákócziújfalu – Rákóczifalva – Szolnok – Besenyszög – Jászkisér – Jászapáti – Jászszentandrás – Boconád – Tarnaméra – Nagyfüged – Ludas – Detk – Markaz – Kékestető útvonalon halad majd. Útja során bárki csatlakozhat hozzá hosszabb-rövidebb szakaszok erejéig. A kórház kis lakói gyerekrajzokat készítettek, ezekkel a rajzokkal szeretnék megköszönni a támogatók segítségét, valamint ezeket a rajzokat ajándékozzák útközben mindazok számára, akik csatlakoznak a futáshoz. Kisházi tervei szerint november 2-án, pénteken este ér majd célba azzal, hogy megérinti az ország tetejét jelző követ a Kékestetőn.
Hirdetés