Kezdjük a nyarat futással! Hír

BSI;http://www.futanet.hu
2011/05/20
Minden hölgyet vár a 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála
Hirdetés
Június 5-én lesz a nyár legnagyobb női futóeseménye, a 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála. Ezen a napon a Margitszigetre hív minden nőt - lányokat, édesanyákat, nagymamákat, barátnőket és kolléganőket - a szervező Budapest Sportiroda-BSI. Tavaly 4320 nő mozgott együtt jó hangulatban az egészségéért.
Női futótávok. Minden sportos hölgy megtalálhatja a kedvére való távot és mozgásformát. Aki rendszeresen edz, az egyéni 7,5 kilométerrel melegíthet be a nyárra. Ezt a távot párosban (3,5 + 4 km) is lehet teljesíteni. A kezdőket, kisgyermekes anyákat a 3,5 kilométeres futótáv várja, aki pedig lazábbra venné a tempót, 2,8 kilométert gyalogolhat. A legedzettebbek akár mindkét futótávot teljesíthetik (7,5 + 3,5 km). Az esemény az Európa Sport Nap része, így számos további sportágat is ki lehet próbálni a szigeten.
„ A nők az egészséges életmód családi karmesterei” – mondja a futás nagyasszonya, Monspart Sarolta tájfutó-világbajnok. Ő volt 1972-ben az első nő Európában, aki három órán belül futotta le a maratoni távot. „A nők azzal is jobban tisztában vannak, hogy a test is tőke. Nem mindegy egy nőnek - de egy férfinak sem -, hogy az okos fejét milyen test viszi, és az egészséges testmozgás ebben segít. A 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála rövidebb távjait minden nőnek ajánljuk – annak is, aki akár csak egy nappal előbb dönt úgy, hogy eljönne. Ha egészséges, biztosan teljesíteni tudja - nyugodtan jöjjön el kicsit futni, vagy gyalogolni, mert ez egy jó közösségi verseny. Aki rendszeresen fut, az induljon 7,5 kilométeren - ha hosszú távra készül (félmaraton, maraton), ez egy jó hétvégi edzés, ahol egy nagy futócsalád közösségében lehet. Ráadásul a Margit sziget ilyenkor gyönyörű, végtelen számú zöldet és virágot láthatunk. Az apukák, gyerekek is jöjjenek el szurkolni!”
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés