Készülsz már a Spartan Race Tokaj Superre?

(X) - Támogatott tartalom
2016/08/10
Ha egyszer kipróbáltad, többé nem tudod abbahagyni…

Spartan Race Tokaj

Hazánkban harmadik éve rendezik meg a világ legnépszerűbb akadályverseny sorozatát, a Spartan Racet! A széria következő állomása Tokaj, az időpont 2016. október 22. szombat

Ahogy a szlogen is mondja: You’ll know at the finish line, vagyis a célvonalon tudni fogod, hiszen az indulók nem sejthetik előre, hogy pontosan mi is vár rájuk!

A „Super” az úgynevezett középtávú Spartan verseny, ami azt jelenti, hogy kb. 13-16 km körüli távot kell megenni az indulóknak, a pályát természetes és mesterséges akadályokkal tarkítják – ezekből is legalább 25 db-ot kell leküzdeni. Mindemellett a kemény szintek, az időjárás, valamint a kiszámíthatatlanság is nehezíti a résztvevők dolgát. Ahogy a szlogen is mondja: You’ll know at the finish line, vagyis a célvonalon tudni fogod, hiszen az indulók nem sejthetik előre, hogy pontosan mi is vár rájuk!

A szervezők ezúttal is azt ígérik, hogy mindenkit kimozdítanak abból a bizonyos komfort zónából és erősen ajánlják, hogy az résztvevők felkészülésükbe építsenek bele sok terepfutást, valamint erősítő edzéseket.

Az egyre növekvő, rendszeres hazai- és külföldi versenyekre járó Spartan Közösség mellett lesznek ismét első bálozók. A rendezők mindenképpen azt ajánlják, hogy az indulók tájékozódjanak a versenyről az esemény Facebook oldalán, valamint – utóbbi linken lehet egyébként nevezni a felnőtt és a gyermek versenyekre is. A rendezvényre eddig közel 3000 fő felnőtt induló regisztrált!

De mire is számíthat az, aki eljön Tokajba?

Az esemény egész napos, sőt, egész hétvégés szórakozási lehetőséget kínál. A rajt-cél terület a tokaji Fesztiválkatlan. Innen indulnak a futamok negyed óránként, minden un. „heat”-ben 250 ember rajtol. Közben lehet figyelni a célba érkezőket, akik utolsó akadályaikat szintén a Katlan területén küzdik le. Az esemény ideje alatt végig DJ és speaker szórakoztatja majd a Nagyérdeműt, a fesztiválterületen számos időtöltési lehetőség közül válogathatnak a látogatók. A szurkolóknak érdemes lesz elsétálni a pálya különböző szakaszaira is, hiszen nemcsak a csodás tokaji kilátásban, hanem a versenyzők egymással, és önmagukkal történő küzdelmében is lehet gyönyörködni.

Ezúttal két kísérő rendezvény is helyet kap; a gyermekek szokás szerint ismét nem maradhatnak ki az őrületből; a Kids versenyre három különböző korosztályban nevezhetnek. Megrendezésre kerül továbbá a Hurricane Heat, amely egy igen komoly csapatverseny, és amelyre ezúttal a régióbéli (HU, CZ, PO, SK) Spartan Race Training Groupok delegálhatták legerősebb tagjaikat.

Tokajt, ezt a kedves települést méltán nevezik a bor fővárosának, így aztán a versenyt követően – amely egyébként a Közép-európai Spartan Race régió szezonzáró eseménye is – igazán lesz mit, és lesz is mivel megünnepelni. 

Mint mindig, a Spartan Race minden befutója egyedi polót és érmet kap a célban, az elit és az open futamok három legjobb férfi és női helyezettjét, valamint a legjobb csapatokat díjazzák a szervezők!

A következő nevezési határidő augusztus 16, eddig a napig kedvezőbb áron lehet regisztrálni,
csapatban indulóknak további kedvezmény jár!

Jegyezd fel a naptáradba:
TOKAJ SUPER
Időpont: 2016. október 22.
Helyszín: Fesztiválkatlan, Tokaj

...