Hegyi terep a mezei futó OB-n

Simon Ádám
Simon Ádám
2013/11/23
Az utóbbi években nem volt ilyen szintkülönbségű és vonalvezetésű pálya, így akik szeretnek terepen és hegyekben futni azok előnyt is szerezhettek a többi futóval szemben.
Hirdetés

Gyulai Miklós (MASZ elnök) köszöntő beszéde nyitotta meg a 105. Mezeifutó Országos bajnokságot, melyet a Bókay-kertben a Magyar Hegyi -És Terepfutó Szövetség (MAHFUSZ) rendezte meg közösen a Lőrinc 2000SE-vel és a 18. Kerületi Önkormányzattal.

Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a verseny részvevőit, az előzetesen jósolt égi áldás is csak verseny után érkezett meg.

10 órakor a serdülő 13 éves lányok 3km-es távjával indult a bajnokság és a felnőtt férfiak 9 km-es futamával zárult. A Bókay-kertben zajlott nagyrészt a verseny, de a futókra várt egy komolyabb domb is a kerten kívül, amit háromszor is meg kellett futniuk egy kör azaz 1500m megtétele alatt. Technikás, kanyargós, igazi mezei terepet jelöltünk ki a versenyzők számára. Az utóbbi években nem volt ilyen szintkülönbségű és vonalvezetésű pálya, így akik szeretnek terepen és hegyekben futni azok előnyt is szerezhettek a többi futóval szemben.

A 2011-es Hegyifutó Vb 9. Kovács Ádám(képen) állhatott a dobogó legfelső fokára életében először a felnőtt férfiaknák. Az MVSI sportolója kihasználva a hegyifutós, tájfutós technikáját, 10 mp-el előzte meg a veszprémiek kitűnőségét a londoni Olimpikon Kovács Tamást valamint a szentgotthárdi Koszár Zsoltot.

 

Felnőtt nőknél jó volt újra a mezőnyben köszönteni a mezei Eb bronzérmes Kálovics Anikót, aki kezdi visszanyerni korábbi formáját. Nagy küzdelmet hozott Erdélyi Zsófival a bajnoki cím megszerzéséért folytatott csata. Igazi csemege volt a szakértők, szurkolók számára. Végül az UTE atlétája Erdélyi Zsófia(képen) szakította át elsőként a képzeletbeli szalagot, a dobogó Kácser Zitával lett teljes.

 

A szakosztályok közül a legtöbb aranyérmet szám szerint négyet a székesfehérvári ARAK nyerte.

Hirdetés