Fenntarthatóság és funkcionalitás

Fenntarthatóság és funkcionalitás

Támogatott tartalom
2022/04/27
Minden nagy hatással járó cselekedett kis lépésekkel kezdődik, így például olyan termékek választásával, melyek a lehető legkisebb behatással vannak a természetre.

Ki a szabadidejében, ki a hivatása keretében tölti kisebb-nagyobb idejét a természetben. Ahhoz, hogy mindezt még hosszú ideig élvezhessünk, nagyon fontos annak védelme. Ám környezetünk megóvása nem csak abból áll, hogy nem szemetelünk, vagy csökkentjük a belsőégésű motorok használatát. Minden nagy hatással járó cselekedett kis lépésekkel kezdődik, így például olyan termékek választásával, melyek a lehető legkisebb behatással vannak a természetre. Ebbe beletartozik annak gyártással járó- és a késztermék elhasználódását követő ökológiai lábnyom is.

Rudy Project és a fenntarthatóság

A több mint 30 éves olasz gyártó, a Rudy Project mindig a jövőbe tekintett, és felelősséget vállal a fenntarthatóság elérésében, így az utóbbi évek során számos ezen cél elérését segítő intézkedést vezettek be, melyek meghatározzák minden mozdulatukat.

Mindezeket a Ride to Zero elnevezésű projekt tartalmazza, melybe olyan lépések tartoznak, mint az újrahasznosított és újrahasznosítható termékcsomaglások bevezetésével csökkentett hulladék, a strapabíró és pótolható alkatrészek gyártásával visszaszorított „cseréld-másikra” kultúra, a lehető legkevesebb távolkeleti gyártással csökkentett szállítással járó környezeti terhelés, vagy a gyártás során felhasznált tiszta energia mértékének növelése.

FENNTARTHATÓSÁG ÉS FUNKCIONALITÁS  RUDY PROJECT SZEMÜVEGEK KÖRNYEZETTUDATOS EMBEREKNEK-3
Természetes alapú keretalapanyag
FENNTARTHATÓSÁG ÉS FUNKCIONALITÁS RUDY PROJECT SZEMÜVEGEK KÖRNYEZETTUDATOS EMBEREKNEK-3
Forrás: Rudy Project

Természetes alapokon, fejlett technológiákkal

A projekt része a legújabb szemüvegkeret-alapanyaguk, mely ricinusbabból készül – amit RILSAN névre kereszteltek el. Ennek az új, természetes alapú anyagnak köszönhetően a szemüveg kerete könnyedén újrahasznosítható, ráadásul előállítása a PA12 poliamid előállításához képest 40%-kal kevesebb energiát igényel, és még BPA mentes is!

A RILSAN-ból készült szemüvegkeretek az optikai-iparban elvárt tulajdonságok terén az eddig használt Grilamidból készültekhez hasonlóan jól teljesítenek – biztosítva ezáltal a lehető legjobb kényelmet és biztonságot számodra.

Ezen környezettudatos filozófia mentén készült legújabb sportszemüvegük is, a Deltabeat, melynek RILSAN alapanyagú kerete és prémium minőségű lencséi kombinálják a szögletes formavilágot és a rendkívüli komfortot – szemüveg tesztjét itt nézheted meg.

Szárainak ergonomikus, teljesen fejet körbefogó geometriája révén tökéletes és természetes hatású illeszkedést nyújt, mindennemű zavaró- vagy a fejre ható kényelmetlen nyomás nélkül. Eközben a nedvességre is tapadó gumírozásai segítenek stabilan helyén tartani a legrázósabb helyzetekben is.

FENNTARTHATÓSÁG ÉS FUNKCIONALITÁS  RUDY PROJECT SZEMÜVEGEK KÖRNYEZETTUDATOS EMBEREKNEK-1
Kiváló szellőzés
FENNTARTHATÓSÁG ÉS FUNKCIONALITÁS RUDY PROJECT SZEMÜVEGEK KÖRNYEZETTUDATOS EMBEREKNEK-1
Forrás: Rudy Project

A saját fejlesztésű PowerFlow szellőzési technológia révén – a lencsékben, keretben és szárakban specifikusan elhelyezett nyílások segítségével – kiváló szellőzést biztosítja a zavartalan látást.

Természetesen dioptriázható, így látáskorrekció igény esetén sem kell lemondani a Deltabeat kínálta szemvédelemről, kényelemről és környezettudatosságról.

 

 

FENNTARTHATÓSÁG ÉS FUNKCIONALITÁS  RUDY PROJECT SZEMÜVEGEK KÖRNYEZETTUDATOS EMBEREKNEK-4
Rudy Project Deltabeat
FENNTARTHATÓSÁG ÉS FUNKCIONALITÁS RUDY PROJECT SZEMÜVEGEK KÖRNYEZETTUDATOS EMBEREKNEK-4
Forrás: Rudy Project

Játssz és nyerj egy versenynevezést

Ha szeretsz futni a természetben, és neked is számít a környezet épsége, válaszd a Rudy Project Deltabeat szemüveget. Ha pedig szeretsz nyerni, és kipróbálnád magadat egy rangos terepfutóversenyen, akkor játssz velünk (játékszabályzat kattintás után olvasható)!

A Salomon Ultra-Trail Hungary hazánk egyik legrangosabb terepfutóversenye, amit kifejezetten környezettudatosan szerveznek, és ahol közel 1700 futóval együtt indulhatsz, a 4 különböző élvezetes terepen kijelölt útvonalak egyikén.

Most, csak egy kérdésre kell helyesen válaszolnod, és esélyed nyílik megnyerni az UTH szabadon választott távjára szóló indulási jogot – a válasz pedig könnyen fog menni, ha az előbbiekben elolvastad a cikket.

NYERNI SZERETNÉK!