Fuss biztonsággal sárban, hóban, és jégen is – Hólánc helyett Icebug Multy-Run Dry Hír

www.multinavigator.hu
2008/11/19
Az őszi - téli körülmények nem éppen a legideálisabbak a szabadtéri futásra. Ebben a cikkünkben a téli futáshoz elengedhetetlen terepfutó cipőket ajánljuk - ezzel segítve, hogy télen is egészségesen, illetve sportosan élhess.
Hirdetés

A víz a sár, később a hó a jég, a hideg és a korai sötétedés mind ellenszenvessé tehetik akár az utcai, akár a terepi futást. A futás nem csak tavaszi, vagy nyári sportág. Késő ősszel és télen is éppúgy futhatunk, mint a meleg évszakokban, a különbség a futáshoz használt felszerelésben rejlik. A futás legfontosabb kellékét a lábat is meg kell óvni a legkisebb sérülés veszélyétől is.

 

A klasszikus futó vagy terepfutó cipők nem minden esetben teszik lehetővé a biztonságos sportolást, amikor a hó és a jég, vagy a nedves sáros talaj csökkenti a stabil tapadást.

 

Aki letaposott hóban vagy jeges talajon futott már az tudja, hogy ott nem az számít, hogy milyen puhán érkezik a láb a talajra, hanem, hogy a talajra érkezés után a következő lépés biztonságos legyen. Ennek biztosítására Skandináv cégek olyan cipőket fejlesztettek ki, amik a biztos tapadást nagyméretű bordázattal és/vagy stoplival, annak a végében pedig egy 2-3 mm-es acél szöggel érik el. A szögek megakadályozzák a láb megcsúszását és az ebből fakadó megbicsaklást, vagy egyéb sérüléseket. Sáros, havas, jeges terepen a stoplik nagy hatékonysággal segítik a futást oly módon, hogy a talajon határozottabban kapaszkodnak, lehetővé téve ezzel a csúszásmentes, biztonságos előrehaladást. A stoplik végébe szerelt szögek karomként kapaszkodnak a talajba. Nagy segítség ez a futók számára akkor is, amikor emelkedőn haladnak felfelé, vagy épp lejtőn lefelé. Meggátolják a visszacsúszást és a csúszásból fakadó ficamokat, rándulásokat. A másik fontos dolog a téli futásnál, hogy havas időben a cipőre rárakódó hó a láb melegétől megolvad és a klasszikus vászonborítású cipő azonnal átázik. Az összes ma kapható tájékozódási futásra alkalmas cipő ilyen felépítésű.

Ezen cikkünkben engedjétek meg, hogy olyan terepfutó cipőt ajánljunk nektek, mely minden kritériumnak maximálisan megfelel a fentebb említettek közül.

Ez a cipő pedig nem más, mint a skandináviában kifejlesztett, kimondottan terepfutásra és téli terepfutásra fejlesztett ICEBUG Multy-Run Dry.

 

 

 

Az Icebug Multi-Run Dry tökéletes választás terepi és tájfutásra, akár télen hóban, vagy sárban is. Talpkiképzésének köszönhetően csúszásmentes előrehaladást biztosít használójának, hiszen a talp stoplijai és az abban elhelyezett 5mm-es „szögek”, nagymértékű stabilitást adnak ennek a futócipőnek. Ezt a terepfutó cipőt egy úgynevezett BUGdri technológiával látták el, ami a vízhatlanságot és a jó lélegzőképességet garantálja, az optimális használat és kényelem érdekében.

Kinek ajánljuk? Tájfutóknak mindenképpen jó választás, de azoknak is ajánlott, akik a városból a természetbe menekülve, terepen szeretnek edzeni télen, hóban, fagyban, vagy sárban.

Most akciós áron, 9 800Ft -ért juthatsz hozzá ehhez a fantasztikus szöges/stoplis terepfutó cipőhöz. Ha egy megbízható, kényelmes, biztonságos és a lábadat szárazon tartó futócipőre van szükséged, látogass el üzletünkbe , vagy rendeld meg kényelmesen, webáruházunkon keresztül!

További tájékozódási- és terepfutó cipőinkről a multiNavigator.hu oldalon olvashatsz részletesebben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés