Egy hónap múlva Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futás Hír

BSI;http://www.futanet.hu
2011/08/10
Futás a lámpafényes Budapesten.
Hirdetés
Egy különleges, éjszakai futással búcsúztatja a nyarat szeptember 10-én a Világjátékok Alapítvány és a Budapest Sportiroda-BSI. A Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futás 6,2 kilométeres távja 21 órakor rajtol majd. Tavaly 4100 futó köszönt el a nyártól a fényárban úszó fővárosban. Ezen az eseményen mindenki bátran kipróbálhatja, milyen egy kicsit másképp, a kivilágított utcákon sportolni.
Sportos városnézés az éjszakában. A mezőny a Széchenyi István térről (volt Roosevelt tér) indul a hagyományos tűzijáték után, mely az egyik legnagyobb az augusztus 20-ai után. Olyan látványosságokban gyönyörködhetnek a résztvevők az útvonalon, mint az autóktól mentes, tiszta levegőjű Alagút, a kivilágított a Budai Vár, a Lánchíd és a Szabadság híd. A szervezők a forgalomtól elzárt útvonallal gondoskodnak a résztvevők biztonságáról.
Az esemény az „EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012” program egyik állomása. Az immár több mint két évtizede minden Nyári Olimpia előtt másfél évvel induló sorozat lényege, hogy budapesti és vidéki helyszíneken havi rendszerességgel, kialakult tematika szerint rendeznek szabadidősport eseményeket.
 
Várható időjárás, bővebb infók: klikk ide !
Hirdetés