Dorogon folytatódik szeptemberben a HUNfoglalás! Hír

VasváriPress
2015/09/17
A HUNfoglalásba az akadályfutó versenyek, crossfit jelegű challengek és teljesítménytúrák is beletartoznak.
Hirdetés

Szeptember 19-én második, Öböl Beach Challenge elnevezésű versenyével folytatódik Dorogon és az esztergomi tónál az idén márciusban elindított HUNfoglalás versenysorozat.

 

1.jpg
1.jpg

 

A HUNfoglalásba az akadályfutó versenyek, crossfit jelegű challengek és teljesítménytúrák is beletartoznak. A sportesemény-sorozat szorosan kötődik az ősi magyar történelemhez és kultúrához. Az Öböl Beach Challenge 10 kilométeres pályáján közel 20 akadályt kell majd leküzdeni.

„A hagyományőrzés megismertetése fontos számunkra, mert szerintünk nem szabad elszakadni gyökereinktől, főleg a mai "mű" világban. Ezért állandó akadály például a történelmi íjászat, melyhez a szervezők segítséget nyújtanak. Az akadályok száma több lesz, mint az első alkalommal volt, sok lesz közöttük, amit eddig még nem láthattak Magyarországon a versenyzők. Nem maradhat el a dobókereszt, a rönkhúzás, a szögesdrót alatti kúszás, a vizesballon cipelése, továbbá az öbölt kihasználva lesz egy hosszabb vizes akadály is – a többi legyen meglepetés. Nagy segítségünkre van ezúttal főtámogatónk, a Spártai Vitamin Kft. – tájékoztatott Fábián Miklós főszervező, a 2014-es eplényi Spartan Race szervezőbizottságának vezetője, a HUNfoglalás főszervezője.

 

2.jpg
2.jpg

 

A 13 órakor kezdődő Öböl Beach Challange egy része a programnak, emellett más futóesemények is várják a résztvevőket. A 6 kilométeres I. Sarpi-Dorog Városfutás rajtját a dorogi Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionban szintén 13 órakor lövik el, ezt 9 órától jótékonysági családi futás előzi meg, melyet 9.20-tól korosztályos futóversenyek követnek 800 és 1800 méter közötti távokon, Sulisprint elnevezéssel.

 

 

Hirdetés