5 podcast futóknak

5 podcast futóknak

Ferenczi Anita
Ferenczi Anita
2021/05/05
Hiányoznak a közös edzések, közösségi futások, ahol tippeket kaphatsz az edzéseiddel, erőnléteddel, futócipőkkel és versenyekkel, felkészüléssel kapcsolatban? Vagy egyszerűen csak némi motivációra, inspirációra van szükséged? Hallgass futós témájú podcastokat!
Hirdetés

Számomra a futós podcastok – futás, mosogatás közben vagy éppen home offica-ban az asztalnál ülve – kicsit visszarepítenek azokba az időkbe, amikor atlétikaedzésen az utolsó, mezítlábas levezető kör után ott maradtunk a pálya szélén, és az edzőkkel, idősebb futókkal még dumáltunk egy kicsit a futásról. Persze már futás közben is kaptunk millió tanácsot, de arról, hogy

hogyan eddzünk még hatékonyabban, egészségesebben, sérülések nélkül, mit együnk, ha hazamegyünk, mire számíthatunk a következő versenyen... na, ezekről főleg a pályaszéli beszélgetések alatt derült ki a legtöbb okosság.

Atlétikaedzésre már nem járok, közösségi futások, amiken hasonló futós beszélgetésekre sor kerülhet, egyelőre nincsenek, így mostanság a különféle podcastokra, webinarokra fordultam rá. Most 5 podcastot ajánlunk, amik remélhetőleg neked is adnak némi inspirációt, motivációt a következő futásaidhoz.

Futó podcast lista

#1 The Drop

A „talplejtés” elnevezésű podcast a Believe in the Run online magazin műsora, mely rendszeresen szólaltat meg híres – amerikai - futókat, faggatja őket a felkészüléseikről, versenyhelyzetekről, illetve szinte minden adás bemutat futócipő és futófelszerelések terén megjelenő újdonságokat is. Az utóbbi részek közül mi most a 31. adást ajánljuk, melyben megszólalt az ultrafutó Kyle Whalum, aki Katy Perry és Kelly Clarkson basszusgitárosaként is imert. A műsorban az új HOKA Clifton 8-ról és a legtrendibb futó rövidnadrágokról is szó esett.

#2 Futólépés

Az angol nyelvű podcast után egy magyar műsorral folytatjuk. Igaz, hogy az Eőry István futóedző által indított Futólépés podcast viszonylag ritkán jelentkezik – az utolsó idei adás februárban került fel -, de érdemes a korábbi adásokat átböngészni. Regeneráció, túledzés, fogyókúra, futócipő-választás témában is kikupálódhatsz, de akár Szűcs Csaba maratoni csúcstartótól is kaphatsz tanácsokat, ha végighallgatod a korábbi adásokat. A podcastot a hasonló néven futó  Futólépés weboldalon keresztül is elérheted, ahol akár egyénre szabott edzéstervezést is rendelhetsz magadnak.

#3 Nem azé aki fut

A hazai podcast-piac másik versenyzője a Runners World futómagazin magyar kidásának 2021 óta működő podcastja. A Nem azé, aki fut házigazdája – a hasonló címen elérhető futóblog szerzője - Simonyi Balázs szinkronszínész, filmrendező, fotográfus, színész és nem utolsó sorban atléta, az Ultra című film rendezője, producere és szereplője. Ha ezt hallgatod, garantáltan izgalmas futós témáknak, mélyinterjús beszélgetéseknek, szakmai műhelytitkoknak lehetsz fültanúja. Szívünk csücske a tavaly júliusban Monspart Saroltával készült interjú a futónő karrierjéről a kezdetektől a tájfutáson és a tömegsportig.

#4 Trail Runner Nation

A szintén angol nyelvű podcast fókuszában a terepfutás áll, ám rendszeresen felbukkannak táplálkozással kapcsolatos tanácsok, futós események beszámolói. Az immár 514 epizódból álló műsorfolyam időről-időre vendégül lát profi edzőket, akik az abszolút kezdő szinttől az ultrafutókig nyújtanak hathatós segítséget, legyen szó erőnlétről, túledzésről. A hallgatóknak arra is lehetősége van, hogy konkrét kérdéseket tegyenek fel, melyekre a műsorba hívott vendég szakértők adnak választ.

#5 No meat athlete radio

Összeállításunk végére egy elsősorban táplálkozással, és kifejezetten vega, vegán táplálkozással foglalkozó futós podcast került. Ha belehallgatsz, készülj arra, hogy minden fontos infót megtudhatsz arról, hogyan térj át a növényi táplálkozásra futóként, sportolóként, hogyan állítsd össze a bevásárlólistád, étrended, és megismerheted tisztán növényi étrenden élő sportolók futós sztorijait, tippjeit is. 

Hirdetés
Hirdetés