Les Houches

Les Houches Sípálya információk

A síterep nyitva
25.025.05.0
1196km
1000-1900m
5 Húzólift
8 Ülőlift
2 Kabinos felvonó
2024-02-24
13
43km
2024-02-29
Hirdetés

Les Houches

E falucska Chamonix-tól nem messze, már a Mont Blanc tövében található, Nyugat-Európa legmagasabb csúcsára közvetlenül innen indulnak a hegymászók. A pályarendszer St. Gervaisból, fogaskerekű vasúttal (Tramway du Mont Blanc) is megközelíthető, melyet nyáron is érdemes kipróbálni, ha épp erre járunk. Ez a vasút szállítja a hegymászókat a hegy normál útjának kiindulópontjához és út közben csodás panorámát biztosít a környező tájra, gleccserekre. A pályákra maga a Mont Blanc vet árnyékot, így a síterep a viszonylagos alacsony magasság ellenére is hóbiztosnak számít.

Les Houches pályák

A pályarendszer 55 kilométer, mely rengeteg kék pályát tartalmaz, így kiválóan alkalmas a kevésbé magabiztos sízőknek is. Az 1000 méteres szintkülönbségnek köszönhetően, ha az ember ügyesen tervezi meg a lesiklás útvonalát, nagyon hosszú meneteket lehet egyben csúszni, mely lecsúszásokat a rengeteg fás terület teszi természetközelivé. Ezek a pályák rossz látási viszonyok mellett is jól síelhetőek, ugyanis a fáknak köszönhetően itt ilyenkor is könnyű tájékozódni. A bérletárak itt alacsonyabbak, mint a régió többi síterepén, így amennyiben nem szeretnénk máshol is síelni a völgyben, itt tudjuk a legolcsóbban megúszni a téli vakációt. Természetesen, mint szinte minden francia síterepen, itt is elérhető síkölcsönző és síiskola is és helyi viszonylatban sok hüttét is találunk a pályák mellett.

Forrás: Wikipédia

Szállások, szolgáltatások

Bár Les Houches-en kívül még számos kisebb pályarendszer található a környéken, a rengeteg pályakilométerhez képest viszonylag kevés szállás elérhető. Itt nem jellemzőek a nagy francia síterepeken megszokott hatalmas apartmanházak, inkább kisebb panziók és hotelek elérhetőek. Ha szeretnénk több helyszínt is kipróbálni érdemes „középen”, a városban szállást foglalni és megváltani az egész régióra érvényes Chamonix Unlimited síbérletet, melynek ára nagyjából másfélszerese az egy síterepre érvényes passoknak, azonban gyakorlatilag a völgyben elérhető szinte összes, egyébként külön fizetős szolgáltatás elérhető vele. Használhatjuk a már említett Tramway du Montblanc-t, szintén fogaskerekűvel felmehetünk a Mer de Glace gleccserhez, használhatjuk a Midi felvonóját, és több napos verziók esetén átmehetünk vele az olasz oldalon levő Courmayeurba vagy akár Verbierbe is. A szolgáltatások tekintetében a völgy gyakorlatilag egy metropoliszhoz hasonlít. Van itt minden, ami szem-szájnak ingere. Külön kiemelendő a rendkívül sok sportruházatot és sportszert kínáló üzlet, ahol az interneten található összes termék megelevenedik. Nehéz teli pénztárcával távozni innen!

Les Houches síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
43.2 €
Gyerek
36.7 €

Főszezon

Felnőtt
54 €
Gyerek
45.9 €
1 Napos
39.5 €
54 €
75 €
(Összehasonlítva Franciaország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Les Houches sípályához

Szerintetek Les Houches...

Nincs értékelés

Jártál már LES HOUCHES síterepén? Mondd el a véleményed!