Országúti kerékpárok tesztje Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2016/04/26
Négy márka koskormányos kerékpárjai éles bevetésen
Hirdetés

A Karancs-Medves Tájvédelmi Körzet környékén idén tavasszal már országúti tesztútvonalakra is szükségünk volt, mert négy márka (Cube, Focus, Merida és Trek) országúti kerékpárjait teszteltük éles körülmények között, lelkes amatőr (SiMoon) és profi versenyzői (Tóth Gábor) szemmel.

A tesztpalettába egy cyclocross gép is beférkőzött, amit Kimura és Vertich Tomi tekert meg egy klasszikus Somoskő környéki tesztútvonalon.

A tesztelt kerékpárok mindegyike más-más előnnyel rendelkezik, különböző célcsoportnak szánva azt. A két véglet talán a Cube Attain SL kényelmes, túrázós geometriával, elegáns 105-ös szettel és a Merida Scultura 6000 karbonvázas gép, amilyennel az országúti élversenyzők is tekernek. A Focus Cayo a tárcsafékes országúti kerékpárok iránt vágyakozókat szólítja meg, a Trek Émonda S5 pedig egy gyönyörű, merev, gyors és mindemellett kényelmes karbon kerékpár.

A Merida Cyclo Cross 500 pedig nem csak versenyzésre, hanem olyan hobbikerékpárosoknak is nagyszerű partner, akik nem tudnak, vagy nem is akarnak választani a tereptípusok között.

 

Szóval... melyik kéne?

[mvnslider=57]

Hirdetés