Négy és fél óra alatt is körbe lehet tekerni a Balatont! Hír

Bringaprogram.hu
2012/06/04
A versenyzők 230 kilométert tettek meg a Balaton körül, Siófokról rajtolva. 
Hirdetés



Kerékpározáshoz kiváló időben indult el a Balaton körüli kerékpárverseny, a MOL Pelso Kupa. 

 

Több, mint 2000 induló állt rajthoz a Krúdy Gyula sétányon reggel 9:00-kor, összesen három távon. Az élboly az esőre álló időjárásban elkapott pár zivatart, így néhol esések is tizedelték a mezőnyt. Fonyód magasságában újabb ’hidegzuhanyt’ kaptak a betonharcosok, de az északi partra kanyarodva a frissülő nyugati hátszél segítette a néhol komolyabb zúzódásokkal is küzdő kerékpárosokat. 

A mezőny eleje alig több, mint két óra alatt érte el Keszthelyt, majd Badacsony és Tihany gyönyörű dombjai után érkeztek a füredi frissítőállomásra.  Itt a MOL gyorsszervizének volt bőven dolga a bringákkal, de versenykörülmények között is jól teljesítettek a szerelők. A motoros felvezetéssel száguldó élmezőny újabb esőzónába került Fűzfő és Kenese magasságában, itt az egyre hevülő pozíció keresések már komoly harcos pillanatokkal jártak, a nedves burkolaton törvényszerű volt egy újabb tömeg kicsúszás, jó pár bringa akadt össze a rendületlen tempóban.  

 

Siófokra elsőként Vigh Zoltán érkezett be, ő 4 óra 44 perc alatt tekerte körbe a Balatont.

 

Közben a MOL Tihany Túrán több százas mezőny vágott neki a rövidebb távnak, 76 kilométernek, a legfiatalabbaktól a szép korú nagypapáig mindenki színesítette a családias mezőnyt, de az élbolyban, ahol 70 év fölötti indulók is voltak, inspiráló küzdelmek alakultak ki. Ez a táv kerékpárutakon vezetett végig, így bárki biztonságosan teljesíthette a Balaton keleti medencéjét megkerülő távot. 

 

Impozáns látványt nyújtott az autók helyett kerékpárosokkal megtömött komp , ami a túrázókat Szántódról szállította át Tihanyba, ahol indult az éles rajt. A bringázáshoz kellemesen hűvös és néha esős idő most frissítően hatott a túrázókra, de a MOL Bringa Pontokon is feltankolhatták magukat izotóniás italokkal és falatokkal. 

Siófokon egész  napos programokkal szórakoztatták a közönséget, a páros Molsprint versenyen szintén bárki megküzdhetett ellenfelével és az idővel 500 méteren, így parádés hangulat alakult ki a görgős bringák körül is.

 

A Tour de Pelso újból bizonyította, hogy az egyik legvonzóbb sport kihívás és kiváló terep a bicikliseknek a Balaton megkerülése. 

A MOL bringa program aktivitásaival a szezon folyamán több helyszínen is lehet találkozni, így például a bringa mentővel és a biciklis programokkal a nagyobb fesztiválokon és nagyvárosokban. (A következő állomás a Volt Fesztiválon lesz Sopronban.) 

 

Bővebben:

 
Hirdetés