Therm-a-Rest Trail King SV

Therm-a-Rest Trail King SV

2016/08/03
Hirdetés
A derékaljak esetében sokaknak még a polifoam és azok minden nyűgje jut eszébe, pedig ma már a felfújható/önfelfújós változatok révén könnyű, és ami még fontosabb, nagyon kényelmes tábori „ágyakat” készítenek a gyártók. 
Az amerikai Therm-a-Rest márkát mindig is imádtam az okos megoldásai miatt, és biza’ az új Trail King is a kedvencek közé fog tartozni. A 6 centiméternél picit vastagabb dimenziója nem nagy kunszt, szerencsére sok más gyártó kínálatában is találunk ilyen vastagságúakat, de az új SpeedValve szelep egyszerűen zseniális ötlet!

 

Hatalmas nyíláson gyorsan távozik a levegő Kép forrása: Paraferee  

 
A derékalj végén egy hatalmas száj tátong, mely segítségével a leeresztés pillanat alatt meg van - könnyedén szalad világgá a beszorított levegő, de - akármennyire is hihetetlennek tűnik elsőre - az installálást is segíti! 
Kigöngyöljük a derékaljat, hagyjuk, hogy a belső mag megszívja magát levegővel, a gumi lebernyegeket betoljuk a nagy szájba, és pár centiről belefújunk párat. Ezt követően csak összefogjuk a száját és összetekerjük - mivel a száj mögött van egy 15-17 centiméter hosszú "puffer" rész, ezt összetekerve extra légnyomást hozunk létre a fekvő részben, amitől tökéletesen felfújódik a fekhelyünk (a befújt levegő pedig a gumi lebernyek miatt nem tud kiszökni)! Ha esetleg keményebben szeretjük, találunk egy normál szelepet is az egyik sarkán, amin keresztül tovább fújhatjuk.
 


 
A Trail King nem a szuper könnyű kategória, mint inkább a hosszú és kényelmes társ éllovasa lehet. Súlya mindösszesen 830 gramm (normál méret)!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés