MSR Flex3 edényszett

MSR Flex3 edényszett

2016/11/05
Hirdetés
Sok jó, kis helyen is elfér...
Amikor több napos nomád túrára indulunk, a bepakolás az egyik kulcs része: mennyire tudunk helytakarékosan pakolni. Ehhez jön jól egy helytakarékosan kitalált rendszer, melyben több, a túránk során elengedhetetlen cuccunk egymásba pakolható.

 
MSR - a színfalak mögött
Az 1969-ben, Seattle-ben alapította meg az MSR (Mountain Safety Research) céget Larry Penberthy mérnök és hegymászó, hogy biztonságosabb felszereléseket készítsen. A kezdeti filozófia – jobb, biztonságosabb, és megbízhatóbb termékek vezetnek a nagyobb kalandok felé – vezérli a céget. Még a mai napig számos MSR termék készül kézzel, miközben a kínálat egyre szélesebb lett. 

 

Edény és pohár készlet 3 fő részére Kép forrása: Paraferee  
  A Flex-rendszer
A tesztre kapott Flex3 szett első ránézésre egy 21×21×11 cm befoglaló méretű edény, amin nem túl sok izgalmast látni… Aztán ahogy levesszük a fedelét, mint egy matrjoska babánál, úgy kerül napfényre újabb és újabb része, míg végül egy 3 fős csapat számára szükséges edény- és pohár készlet hever előttünk!

 

Az okosan átgondolt méretezéseknek köszönhetően két nagy méretű (egy 3,3 és egy 2,3 literes) főzőedény, két 1 literes és egy 0,7 literes tányér, valamint három hőszigetelt és fedéllel ellátott pohár fér bele a 3 liternyi helyet foglaló szettbe. E mellé már csak három kanálgépre, egy gázpalackra és egy főzőfejre van szüksége a csapatnak, hogy táborhelyünk „konyhájában” mindenünk meglegyen.

 

A szett igen strapabíró. Az edények anodizált alumíniumból készültek – a kisebbik teflonos bevonatot is kapott. Karcolódásra viszont mindkettő érzékeny, így erre érdemes odafigyelni. Ha a külsejére nem is, de a belsejét mindenképp óvjuk – például ne használjunk fém evőeszközöket benne. A fogantyú úgy lett kialakítva, hogy mindkettőhöz használható – felcsukható, mely állapotban a fedelet helyén tartja a stabil szállításhoz. És ha már fedél, a szettben található alumínium fedél tésztaszűrőként is használható, ráadásul kialakításának köszönhetően mindkét méretű edényhez passzol.

 

És ha már elkészült a finom és forró vacsora, akkor a 4 cm magas műanyag tányérokból kulturáltan el is fogyaszthatjuk azt. Nem csak a két 1 literesbe, hanem a kisebb 0,7 literesbe is elég nagy adag fér bele, így a nagyobb étkűeknek sem kell pánikba esni, ha nekik jut a kisebb tányér…

 

Fura alakja van, de meg lehet szokni Kép forrása: Paraferee  

 

Ami pedig a bögréket érinti: a gumírozott rozsdamentes acél bögrék fogása nagyon komfortos, nem csúsznak, és a forró tea vagy leves sem égeti kezünk. Formájuk viszont szükségeltetett egy kis megszokást az első használatok során, de hamar rá lehet érezni, hogy igyunk belőlük. Az ivólyukkal ellátott fedél pedig praktikus, mert sem nem engedi gyorsan kihűlni a bennük levő folyadékot, sem nem engedi a koszt beleesni.

 

A Flex3 szett ideális választás olyan nomád túra kedvelők számára, akik sűrűn csapatba verődve indulnak útnak, vagy akár azon családok számára is, akik helytakarékosan szeretnek kirándulni.

  
MSR Flex3 - összefoglaló
a Flex3 edényszett a következőket tartalmazza:

- 1 darab 3,3 literes teflonos bevonatú, anodizált alumínium edény (190 gramm / D21 cm×11 cm)

- 1 darab 2,3 literes teflonos bevonatú, anodizált alumínium edény (136 gramm / D18,5 cm×9,5cm)

- 1 darab mindkét méretű edényhez illeszkedő, szűrőnek is használható fedél (73 gramm)

- 1 darab levehető fogantyú (21 gramm)

- 2 darab 1 literes műanyag tányér (55 gramm/darab / D19 cm×4 cm)

- 1 darab 0,75 literes műanyag tányér (40 gramm / D17 cm×4 cm)

- 3 darab 0,4 literes gumiborítású rozsdamentes acél pohár, ivólyukkal ellátott fedéllel (62 gramm/darab / 10,5 cm×6,7 cm×8,7 cm)

 

tömeg: 968 gramm

ár: 130 USD

további infó: www.cascadedesigns.com
Hirdetés