Hanwag Sendero Low GTX Surround

2017/04/10
Hirdetés

Első ránézésre a Sendero Low csak egy könnyű félcipő. De mint oly sokszor az élet más területén is, a lényeg most is a „motorháztető alatt van”. 

A velúrból és Air Mesh textilből összerakott könnyű, szellős felsőrész alatt ugyanis a cipő Gore-Tex Surround bélést kapott! Ahogy azt a neve is sejteti, ez a membrános anyag teljesen körbeveszi a lábfejünket, azaz a talpunk alatt is ez van – varrásmentesen, zokniként! Ezáltal, a hagyományos kivitelektől eltérően, ahol a membrános anyag csak a lábfej felső részét takarja, ez a lábbeli alulról is vízálló, mi több, ha a kialakítása engedi, szellőzik is! És a Sendero bőr talpbetéte bizony ennek megfelelően lett kialakítva: extra nagy lukak tarkítják, hogy a membrán tényleg lefele is el tudja vezetni a párás, meleg levegőt. Ezen tulajdonsága pedig rendkívül komfortossá teszi nedves időjárásban is.

A talpazat keménysége A/B, azaz elég puha a mindennapos használtra, de egy könnyed túrára is kényelmes lehet. Talpa a Davos cég Kontakt nevű modellje, melynek nagyon lágy gumiból készült kagylós tömbjei, illetve az azok között található apró rombuszos minták arra engednek következtetni, hogy nedves, szilárd talajon is nagyon jól tapad.

Fűzése széles, 5,5 szemes – ezáltal jól lábfejünkre igazítható. A bújtatók többsége textil, csak a legfelső pár a fémszegecs. A túrabakancsoknál megszokott módon a rüszt hajlásában lévő szem picit lentebb került, így könnyítve meg a lépést.

A Sendero magasszárú kivitele is járt nálunk, azt is nagyon szerettük súlya és Surround membrános kivitele révén, akár csak ezt a Low-változatot. 

A Sendero Low GTX tömege 480 gramm körül van. Elérhető női változatban is.
Hazai partnerüzletek
Hirdetés