Menü

Összes termék a kategóriában

Fjallraven Abisko Friluft 45+

Fjallraven Abisko Friluft 45+

Klikk a képre a galériáért!

Amióta kipróbáltam a G-1000 névre keresztelt anyag hihetetlen strapabírását, imádom ezt az anyagot. Oké, kicsit nehéz, és waxolás nélkül maximum a könnyed esőt bírja, de sokszor a tartósság oltárán ezeket hajlandók vagyunk feláldozni. Már pedig egy hátizsáknál ez a szempont eléggé elöl helyezkedik el a sorban...

 

Fjallraven-DSC_0474_resize.JPG 

 

Az OutDoor kiállításon készített körképünk egyetlen hátmagasság állítás nélküli "tesztalanya" az Abisko Friluft volt, amit a gyártó két különböző méretű változattal (női illetve férfi) próbál kompenzálni. Derékpántja vékonyan szivacsozott, így anyagában minimális torzulásra hajlandó, mely tulajdonság megkönnyíti a nagyobb lépéseink, illetve hajolgatásaink - két cipzáras zsebet kapott. Háta feszített hálós a jobb szellőzés érdekében - érdekes, hogy a 11 darab megnézett nagy űrtartalmú termékból csak kettő volt ilyen hátrendszerrel kialakítva.

Az Abisko hátizsák volt számomra az első pakolás tekintetében etalon anno, amikor megjelent. A nagy rekeszét nem csak felülről pakolhatjuk, de a törzsön függőlegesen végighúzódó két cipzárral felnyitható hatalmas száján keresztül is rendezhetjük tartalmát. Ami a kisebb zsebeket és rekeszeket érinti: a törzs hasán egy nagyobb, cipzárral zárható, és a két oldalán egy-egy felfele álló elasztikus zseb van. 

Az elvárásnak megfelelően ivószatyor használathoz előkészített, és a nagyobb zuhékhoz esővédő huzatot találunk benne. Súlya 1350 gramm.

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.