Deuter Aircontact Pro 60+15

2016/08/04
Hirdetés
Íme egy régi ismerős, kicsit felfrissített kivitelben. Az Aircontact  főként hátrendszerében és derékpánt kialakításában újult meg, melyeknek köszönhetően könnyebb méretre igazítást és kényelmesebb viseletet kapunk: a hát magasságát két alumínium pálcán csúsztatva tudjuk változtatni, a derékszivacsozás mögé rejtett csat oldásával vagy meghúzásával. A derékpánt, ha csak minimálisan is de torziós, így a felső- és alsótestrészünk különböző mozgását is kényelmesebben leköveti a hátizsák. Plusz a szivacsozása belülről kapott egy mélyítést, melyről első körben azt hittem, hogy a jobb szellőzést hivatott segíteni, de igazából a csípőcsontunk kiálló részére fekszik fel, ezzel komfortosabbá téve a táska viseletét.  Mindezen újítások mellett szemem egy apróságon akad meg, mely egy pofonegyszerű változtatás, mégis egy óriási zsiványság: a heveder csatok kilazulását gátló fedelet kaptak! Ez az apró műanyag lemez nem csinál mást, mint folyamatosan a csat éléhez nyomja a hevedert, így az nem tud kilazulni, hacsak tényleg nem akarjuk! 

Deuter-AircontactPRO60u15-titan.jpg Kép forrása: Deuter  
A táska oldalzsebei, melyek a kompressziós hevederek alatt vannak, előre állnak, megkönnyítve ezzel a menetközbeni ki-bepakolást. És ha már pakolás: a  főrekeszbe felülről, a törzsön elhelyezkedő nagy, C-alakú cipzáras nyíláson illetve alulról, az egyharmad magasságban található cipzáras nyíláson át juthatunk be.  Ezeknek köszönhetően menetközben sem kell kitúrnunk a táskánk teljes tartalmát, csak hogy az alsó részéből elővegyünk egy cuccunk... A  törzs hasán pici hátizsák érzését keltő nagy rekesz van, ami szinte teljesen körbecipzározható, de sajnos le nem vehető. Akárcsak a kupolája sem, viszont mielőtt túlságosan elszomorodnánk, ennek egyik cipzáras zsebében megtaláljuk az egyszerű, vékony anyagból készült kicsi hátizsákot, mely tökéletes a napi, rövid csillagtúrák megtételéhez. Derékpántja vastagon párnázott, ergonomikus belső kialakítással – csípőcsontunk nem fogja nyomni. Sajnos csak egy zseb van mindösszesen rajta.
 
Ma már teljesen megszokott, így a Deuter termékéből sem hiányzik az ivószatyrot használatra előkészítés. A hátizsák anyaga csak vízlepergető – könnyed csepergő esőt még kibír átázás nélkül   –  így az alaptartozék e sővédő huzatra szükségünk lehet. Súlya 3180 gramm – ezzel körképünk legnehezebb darabja…
Deuter itthon
Hirdetés