Menü

Összes termék a kategóriában

Arc’ Teryx Bora

Arc’ Teryx Bora

Klikk a képre a galériáért!

A megnézett, megfogdosott táskák közül a legegyszerűbb, legsallangmentesebb kivitelű hátizsák. Semmi kiálló zseb, vagy rekesz, csak egy nagy törzs.

Vízhatlan anyagból készült, de a varrások nem hegesztettek, így a könnyebb esőt még kibírja, de egy hosszabb zuhéban szerintem átázik… No persze, az ilyen esetekre ott az esővédő huzatja, de nem lenne egyszerűbb - főleg, hogy a törzsön mindösszesen csak két kicsi oldalsó zseb van - ha ezzel sem kellene foglalkoznunk menetközben? Az oldalzsebek amúgy felfele állnak, így menetközben csak nehézkesen tudunk belőlük pakolni. És ha már pakolás: az egyetlen nagy rekesze csak felülről pakolható, nincs több bemeneti nyílása, így ha útközben szeretnénk a mélyére ásni, igen csak ki kell pakolni belőle.

 

ArcTeryx-DSC_0221_resize.jpg 

 

A táska legkülönlegesebb része, a háta és a vállpántok ehhez való csatlakozása. A törzset egy nagy, hajlított karbon lap tartja el hátunktól, ezzel biztosítva a kellő szellőzést, és megfelelő tartást a cuccainknak. Vállpántjai pedig egyenként egy 5×3 mátrixba rendezett bepattintós táblában rögzülnek 3-3 stifttel, így nem csak a hát magassága, de a vállpántok szélessége is állítható! 

Az extra vastagon szivacsozott derékpántja – melyeken két pici elasztikus zseb van – torziós, mely a legextrémebb hajolásunk, lépésünk is komfortosan leköveti.  Kupolája nem csatolható le - így ha csillagtúrázni indulnánk, vagy egy pár apró cuccal megpakolt nagy zsákkal a hátunkon indulunk el, vagy pedig fel kell vinnünk egy külön hátizsákot is...

 

Súlya 1990 gramm. Egyszerűsége szép, de talán túl egyszerű…

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


  • Carlo 2016.08.04.   13:41

    Carlo

    Ha jól látom, van rajta egy függőleges zippzár kívül amivel az egész hosszában nyitható, így könnyebb benne a turkálás... Nem mondom, hogy ez ideális, de a semminél több...

    válasz erre...