XVII. Mályvád teljesítménytúra Hír

kvte.hu/malyvad
2007/08/09
A Mályvád Teljesítménytúra Békés megye középső részének természeti értékeit bemutató szervezett túra. A túrát hagyományosan augusztus végén, általában a hónap utolsó szombatján rendezi meg a Körösök Völgye Turista Egyesület.
Hirdetés

A túrán a gyalogosok 4 táv közül választhatnak. A legnagyobb, 55 km-es távot kerékpárral is lehet teljesíteni. 

A rendezvény teljesítménytúra jellegű, vagyis a túrázók előre kijelölt útvonalon, vezető nélkül, egyénileg vagy csoportosan, NEM verseny jelleggel, haladnak végig. A távokat az ellenörző pontok érintésével, a megadott szintidőn belül kell teljesíteni. A túrán nevezési díj ellenében ellátást (étel-ital, térkép, igazoló füzet), a sikeres teljesítőknek díjazást (jelvény vagy kitűző) biztosítunk.

Az útvonal kiemelt értéke a Mályvádi-erdő, amely hazánk ezredik természetvédelmi területe. Az alig ismert hatalmas erdőség az év többi részében is csak körülményesen közelíthető meg. Túránk kiváló alkalmat teremt a Körös-menti erdőségek felfedezésére.



Ez a túra fényes cáfolata annak a tévhitnek, hogy az Alföldön csak végeláthatatlan puszták vannak. A régi, szabályozatlan Körös-medreket övező erdők csodálatos világát ismerheti meg, aki elindul ezen a túrán. A résztvevők erőnléttől függően 4 gyalogos résztáv közül választhatnak: 55, 40, 30 vagy 20 km. Az 55 km-en kerékpárral is indulhatsz. A rendezvény útvonala (helyszíne):

55 km (gyalog v. kerékpárral) Gyula - Gyulavári - Solymos - Mályvádi őstölgyes - Sitka - Városerdő - Remete - Szanazug - Doboz - Póstelek - Gyula (53 km)

40 km (gyalog) Gyula - Városerdő - Remete - Szanazug - Doboz - Póstelek - Gyula (38 km)

30 km (gyalog) Gyula - Gyulavári - Solymos - Mályvádi őstölgyes - Sitka - Városerdő - Gyula (31 km)

20 km (gyalog) Városerdő - Sitka - Mályvádi erdőség - Solymos - Gyulavári - Gyula (20 km)

A túráról részleteket és a jelentkezéshez szükséges információkat az eseménynaptárban találhattok!
- Mozgásvilág.hu -  
Hirdetés