Vándortúrázz a Balaton-felvidéken – indul a Fjällräven Vándortúra!

Vándortúrázz a Balaton-felvidéken – indul a Fjällräven Vándortúra!

Ismeretlen szerző
Ismeretlen szerző
2020/01/24
Néha nagyon jól esne kicsit máshol lenni...
Hirdetés

A szürke hétköznapok fárasztó értelmetlensége helyett belevetni magunkat a vadonba, túrázni az erdőben, este pedig egy tábortűz mellett visszagondolni az aznapi kalandokra. Nekivágni a Magyarország legszebb tájainak, túllépni a komfortzónán. Ha a gyaloglás szépségétől, a lassan változó tájak látványától vársz lelki feltöltődést, szeretnél igazi élményeket a virtuális világ helyett, hasonló érdeklődésűekkel megosztani az Út élményét, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy jelentkezel a Fjällräven Vándortúrára!

 

Balatoni panoráma Forrás: Fjallraven Vándortúra
Balatoni panoráma
Kép forrása: Fjallraven Vándortúra

Ahogy egyre több időt töltünk képernyőkkel körbe véve, a virtuális valóságban élve, úgy érezzük egyre nagyobb hiányát a Természet kínálta szabadságnak és nyugalomnak. Az utóbbi években egyre népszerűbb lett a túrázás és az utazás, de a legtöbben csak rövid időt töltünk az erdőben – a hétvégékre korlátozódik az az idő, amelyet magunkkal és az erdőben tölthetünk.

 

Bárhogy is eltávolodtunk tőle, a Természet az igazi otthonunk – szükségünk van a közelségére, hogy igazán megnyugodjunk, önmagunk legyünk. Ehhez pedig idő kell, nem csak egy szombat reggeltől délutánig tartó séta valahol a város közelében. El kell szánnunk magunkat - ki kell szakadjunk a városi zajból, a mobiltelefonok világító bűvköréből, amely úgy vonzza a figyelmet, mit utcai lámpa a lepkét – eltérítve valódi céljától.

 

Vándor Forrás: Fjallraven Vándortúra
Vándor
Kép forrása: Fjallraven Vándortúra

A Fjällräven Vándortúra lehetőséget biztosít arra, hogy felfedezd a Balaton-felvidék legszebb tájait, kijelölt útvonalon, biztonságos, szervezett körülmények között, kiváló táborhelyeken és vidám társaságban. A Pálkövéről induló, Mencshelyen és Kapolcson át Köveskálra, onnan pedig Káptalantótin át Pálkövére visszatérő útvonal olyan csodás helyeket fűz össze, mit a Hegyes-tű csúcsa, a nagyvárzsonyi vár, Salföld hangulatos települése, a Csobánc és a Tóti-hegy gyönyörű panorámát kínáló kialudt vulkánjai. Az öt napos túrát teljesítők esténként kipróbált táborhelyeken pihennek meg, a részvételi díj tartalmazza a vacsorát és a reggelit, valamint az esti programokat, a jelentkezésnél pedig ebédre elkészíthető liofilizált élelmet is rendelhetsz.

 

Ha bejárnád a Balaton-felvidék legszebb tájait, öt napra elszakadnál a civilizációtól és adnál magadnak lehetőséget arra, hogy kipihend a hétköznapok stresszes hajtását, úgy, hogy semmi más dolgod nincs, csak élvezni a hegycsúcsokról eléd táruló kilátást, akkor neked szól a Fjällräven Vándortúra!

 

Az útvonalról itt tudhatsz meg többet, valamit itt jelentkezhetsz:

https://fjallraven-vandortura.hu/

56352655_2339485176116386_7111303417867272192_o.jpg Forrás: Fjallraven Vándortúra
A szentbékkállai kőtenger, az Ingó-kő
Kép forrása: Fjallraven Vándortúra