Természeti tájak: felfedezés - öröm - kikapcsolódás Hír

Természeti tájak: felfedezés - öröm - kikapcsolódás Hír

(x) - Támogatott tartalom
2016/07/20
Természetvédelem és a pihenés Németország természeti parkjaiban.

Németország úti célként érdekes, sokszor szinte még érintetlen természeti tájakban gazdag. Változatos és részben egyedülálló növény- és állatvilága páratlan természeti élményeket kínál.

 

Nationale Naturlandschaften

A természetvédelem és a pihenés Németország természeti parkjaiban, bioszféra-rezervátumaiban és nemzeti parkjaiban egymásra talál. Ezek a „Nationale Naturlandschaften” (Nemzeti Természeti Tájak) égisze alatt egyesülnek. A márka olyan platformot kínál, amelynek segítségével Németország természeti szépségei egyformán megmutathatják sokszínűségüket. Fedezd fel az értékes kulturális és természeti tájak oázisait, amelyek közül sok világszerte egyedülálló. Csodáld meg a régiókat túrázás közben, lovon, kerékpárral vagy hajóról. Jutalmul csodálatos, hamisítatlan élményekben és valódi kikapcsolódásban lesz részed, valamint abban a kellemes érzésben, hogy önmagaddal és a természettel is eggyé válsz. Próbáld ki!

 

Nationalpark Hainich Forrás: Nationalpark Hainich / Thomas Stephan
Nationalpark Hainich
Kép forrása: Nationalpark Hainich / Thomas Stephan

 

Színtiszta természet!

Különösen szép és megőrzendő természeti tájak, a fajok természetes sokfélesége, ritka növények és állatok: mindez már vár Téged.

Különös védelem

Németország természeti gazdagságának Németország összterületének 357 169 négyzetkilométeréből 10 477 négyzetkilométer a 16 nemzeti parkhoz tartozik, 13 414 négyzetkilométer természetvédelmi területté van nyilvánítva és 97 936 négyzetkilométer természeti parkok része. Az ENSZ-definíciója alapján az ország területének 48 százaléka védelem alatt áll, ezáltal Németország nemzetközi összehasonlításban vezető helyet foglal el.

Flóra és Fauna: A német erdő él

Németország területének kereken egyharmada erdős terület:

A mai német erdő kereken 90 milliárd fát tartalmaz, melyek átlagéletkora 77 év. 5,9 millió hektáron tűlevelő erdő, 4,7 millió hektáron lombos erdő található.

A leggyakrabban előforduló fafajta a lucfenyő (25 százalék) és az erdei fenyő (22 százalék), az erdőfelület 15 százaléka bükkfa, 10 százaléka tölgyfa. Németország 3,7 milliárd köbméter fakészletével az EU-s országok csúcstartója (Forrás: Bundeswaldinventur – Szövetségi faleltár, Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft – Étkeztetési és földművelésügyi minisztérium, 2015).

Németországban kereken 71 500 vadon élő fajt tartanak számon, közülük többen egyediségük miatt különös védelem alatt állnak. Mintegy 48 ezer állatfaj, 9 500 növényfaj és 14 ezer gombafaj mutatja Németország fajgazdagságát és bizonyítja a természeti állományok tudatos emberek általi ápolását.

 

A legszebb természeti tájegységek

A teljesség igénye nélküli ízelítő a legszebb természeti tájegységek közül.

Jasmund Nemzeti Park – a lenyűgöző Kreideküste

A Németország északkeleti részén elterülő Jasmund Nemzeti Park páratlan szépségű krétasziklás tája mocsarakat, vizes réteket és száraz füves területeket rejt.

 

Jasmund Nemzeti Park Forrás: Nationalpark-Zentrum KÖNIGSSTUHL / Peter Lehmann
Jasmund Nemzeti Park
Kép forrása: Nationalpark-Zentrum KÖNIGSSTUHL / Peter Lehmann

 

Fekete-erdő Nemzeti Park – egy fokkal vadabban

Németország jelenleg legfiatalabb nemzeti parkja túrázásra és elidőzésre invitál. Grandiózus kilátóival és vad tűlevelű erdőivel, a mély tengerszemeivel és sötét mocsaraival páratlan természeti élményt kínál a vendégeknek.

 

Fekete-erdő Nemzeti Park Forrás: Nationalpark Schwarzwald / Charly Ebel
Fekete-erdő Nemzeti Park
Kép forrása: Nationalpark Schwarzwald / Charly Ebel

 

Rhön UNESCO-bioszféra-rezervátum – a végtelen vidék

Németország szívében, Bajorország, Hessen és Türingia találkozásánál fekszik a Rhön hegység varázslatos vidéke. A túrázókat, a természeti sportok kedvelőit és a pihenni vágyókat is minőségi szabadidős ajánlatok várják. Járja végig a 2010-ben Németország legszebb túraútjának választott „Hochrhönert” Bad Kissingentől Bad Salzungenig.

 

Rhön UNESCO-bioszféra-rezervátum Forrás: Rhön Marketing
Rhön UNESCO-bioszféra-rezervátum
Kép forrása: Rhön Marketing

 

Eifel Nemzeti Park – gazdag állatvilág, zord vidék

Az Eifel Nemzeti Park fenséges bükkösökkel, zord tölgyesekkel és buzgó patakokkal kísért titokzatos hegyszorosokkal csábítja a látogatókat. A számtalan növény- és állatfaj lenyűgöző természeti élményeket ígér, ami Németország nyugati részén egyedülállónak számít.

 

Eifel Nemzeti Park Forrás: Nationalparkforstamt Eifel / K.Pauly
Eifel Nemzeti Park
Kép forrása: Nationalparkforstamt Eifel / K.Pauly

 

 

Németország - Az úticél
Németország - Az úticél

 

Hirdetés
Hirdetés