Máltaktív, fedezd fel a máltai szigetek sportos oldalát!

Máltaktív, fedezd fel a máltai szigetek sportos oldalát!

VisitMalta Hungary - Támogatott tartalom
2021/08/11
Vízi sportok, SUP, túra, kerékpár, sziklamászás. Melyik a te választásod?

Málta sportos oldala

Málta olyan természeti és földrajzi adottságokkal rendelkezik, amelyek a különféle sportok, kalandok és szabadidős tevékenységek kitűnő színhelyévé varázsolják a szigetcsoportot. A kedvező éghajlat, a megfelelő szolgáltatások és infrastruktúra, a sziklákkal tarkított drámai tájak és a vonzó tenger rengeteg sportlehetőséget biztosít az aktív kikapcsolódásra vágyóknak.

Máltaktív, fedezd fel a máltai szigetek sportos oldalát!-2
Tengerparti kerékpározás
Máltaktív, fedezd fel a máltai szigetek sportos oldalát!-2
Forrás: Visit Malta


A Földközi-tenger közepén elhelyezkedő Málta a mediterrán térség első számú búvárhelyszíne. Az ország a Földközi-tenger négy tengeri ökorégiójának metszéspontjában fekszik, ahol a víz alatti élővilág is rendkívül gazdag. A mészköves terület és a geológiai törésvonalak közelsége izgalmas tájakat hozott létre, rengeteg kis csatorna, kémény, barlang és szikla található a vízfelszín alatt. A különböző hajóroncsok, amelyek némelyike még a második világháborúból származik, újabb dimenzióval gazdagítják a búvárhelyszíneket. A 30 méterig terjedő víz alatti látási viszonyoknak köszönhetően a búvárkodás rendkívüli élményt nyújt.

Vízi sportok

A többi vízi sport is hasonlóan változatos. Kajakkal fel lehet fedezni a kimagasló sziklákat, a rejtett zugokat, szurdokokat és homokos öblöket. Persze megtehető mindez luxuskörülmények között, egy bérelt jacht vagy saját jacht fedélzetén, a kiváló kikötői és parti szolgáltatásoknak köszönhetően. Számos egyéb vízi- és partközeli szabadidős sporttevékenységet lehet folytatni. Az adrenalin-függőket is rengeteg kihívás várja, ezek közé tartozik a szörf és a kiteboard, két felvillanyozó és kemény sport az évnek abban az időszakában, amikor erős széllökések ostromolják a máltai partokat. Ha valaki némileg pihentetőbb módon szeretné megszelídíteni a hullámokat, kipróbálhatja a SUP-ot, a szörf és az evezés technikáit ötvöző, relatív új és igen népszerű sportágat.

Máltaktív, fedezd fel a máltai szigetek sportos oldalát!-1
Kajakkal Málta partjainál
Máltaktív, fedezd fel a máltai szigetek sportos oldalát!-1
Forrás: Martin Strimska

Túra Máltán

A lakott területen kívüli gazdag természetet és látványos tájakat gyalog is fel lehet térképezni. A távolságok viszonylag kicsik, ezért akár délutáni sétákat is lehet tenni a völgyeken keresztül vagy a vadregényes part menti tájakon, ahol a természet összeolvad a történelmi és kulturális nevezetességekkel. Nagyobb túrákra is van lehetőség, amelyek közül a legélvezetesebb talán Gozo - a máltai szigetvilág második legnagyobb szigete - partja mentén haladó négynapos útvonal, mely Gozo változatos part menti tájain visz keresztül a déli part tenger menti szikláitól az északi part meredélyein és öblein át.

Máltaktív, fedezd fel a máltai szigetek sportos oldalát!-4
Túrázás a Máltai tengerparton
Máltaktív, fedezd fel a máltai szigetek sportos oldalát!-4
Forrás: Visit Malta

Sziklamászás Máltán

Hasonlóan nagyszerű időtöltés a sziklamászás. Különféle nehézségi fokú sportmászási útvonalak tucatjai érhetőek el a szigeteken, és még ennél is több hagyományos mászási útvonalból lehet válogatni. Egy másik csábító lehetőség a mély víz fölötti szabad mászás kötél nélkül és a bouldering; csak Gozón, ahol a környezet a legváltozatosabb, több mint 200 ilyen mászásra alkalmas útvonalat alakítottak ki. És akkor a Zipline lehetőségekről még szót sem ejtettünk. A kalandosabb kihívásokat kedvelők egyre többen keresik fel Málta sziklás partszakaszainál kialakított zipline pályákat. Egyedülálló élmény két szikla között a tenger felett szabadon száguldani.

Tudj meg többet Máltáról és fedezd fel személyesen! További részletek: , magyar nyelvű információk pedig itt

Máltaktív, fedezd fel a máltai szigetek sportos oldalát!-3
Sziklamászás Gozon
Máltaktív, fedezd fel a máltai szigetek sportos oldalát!-3
Forrás: Visit Malta