Indul a jelentkezés a Fjällräven Polarra!

Indul a jelentkezés a Fjällräven Polarra!

Flow PR
2023/10/25
Hirdetés

Itt a lehetőség, hogy a hétköznapi emberek is meghódítsák a skandináv sarkvidéket

A Fjällräven újra meghirdeti különleges, az Északi-sarkvidéket kutyaszánnal bejáró túráját. A jövő áprilisi ötnapos expedíció a skandináv tundra lenyűgöző, érintetlen tájain át vezet, ami az unikális élmények mellett kihívásokban is bővelkedik: a szabad ég alatt, sátrakban töltött éjszakák, az itthon ismeretlen hideg, a szánhúzó kutyák gondozása és a sarkvidéki túlélési praktikák mind szerepet kapnak a túrán. A svéd outdoor márka a Fjällräven Polarral azt szeretné bebizonyítani, hogy a megfelelő felkészüléssel és felszereléssel, túratapasztalattól függetlenül bárki képes helytállni és élvezni a természetben töltött időt még a sarkvidéken is. Az expedícióra október 30-tól lehet pályázni. Hideg, szeles, sötét és zord.

Indul a jelentkezés a Fjällräven Polarra!-2
Indul a jelentkezés a Fjällräven Polarra!-2

Van, akinek a skandináv tundra csupán ezt jelenti. Mások számára azonban egy felfedezésre váró táj, tele olyan szépségekkel és kihívásokkal, amelyeket sehol máshol nem lehet megtapasztalni. Egy ilyen túra teljesítése nem csak életre szóló élmény és kaland, de hatalmas büszkeség is. 2024. április 2-8. között 20, a világ számos tájáról érkező ember vág neki a 19. alkalommal megrendezett Fjällräven Polar expedíciónak. A szerencsés kalandorok a 300 kilométeres sarkvidéki túrát saját kutyaszánjukkal, befagyott tavakon, fenyveseken át, vezetők segítségével teszik meg, megtapasztalva a fagyos észak minden formáját. Ahhoz, hogy a résztvevők felkészülten vágjanak neki a bolygó egyik utolsó érintetlen természeti területének, a szervezők minden szaktudást és eszközt biztosítanak számukra.

Indul a jelentkezés a Fjällräven Polarra!-3
Indul a jelentkezés a Fjällräven Polarra!-3

A Fjällräven Polar egy egyedülálló lehetőség, hogy néhány szerencsés ember komfortzónájából kilépve egy különleges kaland részesévé váljon és életre szóló élményekkel gazdagodjon. Az elmúlt években a résztvevők hóviharokkal és mínusz 30°C-os hideggel egyaránt megküzdöttek, de emellett a sarkvidéki tundra gyönyörű, napsütötte tájaiban és a kristálytiszta levegőnek köszönhetően különösen szép éjszakai, csillagos égboltban is gyönyörködhettek.  

A skandináv tundra expedíció iránt érdeklődők, az előregisztrációt követően, október 30-án, 16 órától részt vehetnek a Fjällräven Polar élő eseménymegnyitóján, ahol megismerhetik a jelentkezés pontos feltételeit és menetét, a túraútvonal részleteit, valamint meghallgathatják a korábbi resztvevők tapasztalatait.

A sarkvidéki túrára pályázóknak a jelentkezési időszakban három kihívásnak kell eleget tenniük az Instagramon, tavaly például a motivációikról, a fenntarthatósági törekvéseikről és a félelmeik legyőzéséről szóló rövid videókat, képeket és leírást kellett feltölteniük. A jelentkezők közül a Fjällräven által felkért zsűri, egy alapos kiválasztási folyamat végén, december 11-én fogja kihirdetni azt a húsz embert, akik 2024 tavaszán együtt vághatnak neki a Fjällräven Polar expedíciónak, egy olyan kalandnak, amire életükben talán csak egyszer kerülhet sor. További információk és a jelentkezés feltételei október 30-tól elérhetőek a https://experience.fjallraven.com/polar oldalon.

Indul a jelentkezés a Fjällräven Polarra!-1
Indul a jelentkezés a Fjällräven Polarra!-1
Hirdetés