Idegenvezetők, túravezetők, utazók elsősegélye Hír

Mozgásvilág.hu
2011/03/17
Túrázol, bringázol, síelsz vagy egyéb sportot űzöl, mert szereted és értesz hozzá... de tudod mit kell tenni baj esetén?
Hirdetés
A Magyar Vöröskereszt képzést indít, melynek célja, hogy elsajátítsd azokat az elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtási ismereteket, melyek közúti baleseteknél szükségesek a szakszerű és eredményes újjáélesztéshez és a résztvevő tevékenysége és/vagy közúti baleset során képessé válik gyors és hatékony segítség nyújtására, míg a hivatásos orvosi segítség nem érkezik.
A képzés során elsajátítható ismeretek: Az elsősegélynyújtás általános szabályai. Az eszméletlenség fogalma, tünetei, ellátása. Vérzések fajtái, ellátása. A shock fogalma, ellátása. Termikus traumák. Izületi sérülések. Csontsérülések. Hasi sérülés. Kimentés. Mérgezések. Belgyógyászati balesetek és kórképek. Túra egészségtana (levegő, napfény, folyadékfogyasztás, táplálkozás, öltözködés, izommunka, dohányzás, alkohol). Rovarcsípések, harapott sebek. Kullancscsípés. Utazás során kialakuló gyakori betegsége. Házipatika.
A képzés 12 órából áll, melyből 7 óra elmélet és 5 óra gyakorlat. A képzés díja 10800 Ft, külön vizsgadíj nincs.
A képzési program 3. moduljába való bekapcsolódás feltétele: 8 általános iskolai végzettség, megfelelő fizikai és pszichikai állapot
A képzés helye:   Magyar Vöröskereszt Budapest, XI. kerületi Szervezet 1117 Budapest, Erőmű utca 8. (az Allee-től 5 percre).
Tervezett időpont: 2011. április 15-16-án, pénteken 16 - 20 óra között, szombaton 9 -17 óra között 
 
Bővebb információk és felvilágosítás:. Telefon: 0036 1 209 4250 E-mail: ujbuda@voroskereszt.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés