Gyakran jobb a kevés, mint néha a sok Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/07/16
A gyaloglás hatékony, könnyű módja a jobb forma elérésének. Kíméli a testet miközben sok kalóriát éget el anélkül, hogy túlzottan igénybe venné az ízületeket és az izmokat.
Hirdetés

Egyszerű módja napi mozgásigényünk kielégítésének, ha például  egy megállóval korábban szállunk le a buszról és gyalog tesszük meg a munkahelyünkhöz vezető út hátralévő részét. Ha megteszünk napi 10 000 lépést , az már jó alapot biztosít az egészséghez. 

 

 



 

Amennyiben gyaloglásunkat magasabb színvonalra szeretnénk emelni, használhatunk úgynevezett ( Nordic Walking ). A Nordic Walking , mint sport, 25-%-al több energiát igenyel, mint a normál gyaloglás vagy kocogás. Az alacsony intenzitással a maximális szívverés 60–75% -nál, hosszú távon eredményezi az optimális zsírégetést. Ez akár egy hatekony fittness edzésnek is megfelel, és ekkor még csak nem is érezzük a szokásos testi-lelki szenvedést. A Nordic Walking nemcsak a lábat és a feneket, de a karokat, vállakat és a hasat is erősíti. Olyan izomcsoportok ezek, amelyek sok embernel nincsenek kihasználva a napi tevékenységek során, miközben az irodaházak székeiben ülnek, nekik is szükségük van az időnkénti intenzívebb vérkeringésre. Egy lépésszámlálóval, mely rögzíti hányat lépünk, a fokozódó jó közérzetünket összefüggésbe hozhatjuk a megtett lépések számával.

A Silva új lépésszámlálói sokfajta formában kaphatók. Létezik övre csíptethető, nyakba akasztható, kézben vihető, de még karóra kivitelben is. Mi most a Silva EX3 Plus -t szeretnénk bemutatni nektek, melynek használata pofon egyszerű és a többi lépésszámlálótól eltérően, bárhová elhelyezhető (nyakba akasztva, ruhára erősítve, övre csíptetve, kulcstartóként a zsebben, stb). Bárhová is teszed, mindig a pontos lépésszámot fogja mutatni, a lényeg hogy rajtad, vagy nálad (!) legyen. :)

 



 

A Silva EX3 Plus egy fantasztikus tudású, kicsi lépésszámláló (súlya csupán 20 gramm), amely tulajdonképpen bárhová elhelyezhető, mindenképp helyesen és pontosan fogja mérni a megtett lépésszámot. A lépésszámláló érzékeli, hogy milyen módon nézi a kijelzőt és az mindig az elhelyezés módjához adaptálva mutatja a mért értékeket. Ezeket az értékeket nagy számokkal jeleníti meg, így az edzés megszakítása (megállás, lassítás) nélkül, menet közben is könnyen leolvashatók. Az EX3 Plus a ” gyakorlat barométere ”, amely mutatja miként halad a napi 10 000 lépés megtételével, ugyanis naponta legalább ennyi lépést kellene megtennünk egészségünk megőrzésének érdekében. Az EX3 Plus a mért adatokat automatikusan rögzíti, valamint automatikusan nullázza minden este a napi értékeket. A heti adattárolási lehetőség segíti a napi mozgásigény figyelemmel kísérésében, hiszen a hét végén ezeket az adatokat áttekinti bárki és eldöntheti, hogy az adott héten eleget tett-e egészségének, fittségének megőrzéséért.

Ha kevés időd van a napi mozgásra, de tudni szeretnéd,- mert számít Neked-, hogy mennyit mozogsz naponta, akkor szerezz be egyet ebből a lépésszámlálóból, hogy mindig tisztában lehess a napi teljesítményeddel!

 

Az EX3 Plus jellemzői:

• Három tengelyű gyorsulásmerő garantálja a pontos mérést • Méri a lépésszámot • Távolságmérés • Kalóriamérés • Automata visszaszámláló • Napi adatok letárolása (7 nap időtartamig) • Nap végi automatikus nullázás

A lépésszámlálókról további információkat ide kattintva olvashatsz!
Hirdetés