Február 4-én és 5-én újra Tisza-tavi Jégtúra Hír

Turakozpont.hu
2012/01/31
A Tisza-tó felfagyott medrében, jégen, nádasokban, ártéri erdőkben haladnak a résztvevők.
Hirdetés

 

Az időjárás előrejelzések biztató képet mutatnak, ezért a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület február 4-én és 5-én megszervezi a Tisza-tó egyik legkülönlegesebb és legismertebb eseményét, a Tisza-tavi Jégtúrát. A túra során változatos terepen, a Tisza-tó felfagyott medrében, jégen, nádasokban, ártéri erdőkben haladnak a résztvevők.

 

A túra mindkét napon indul különböző útvonalon.  A tervezett táv szombatra 10 km, vasárnapra EXTRÉM 15-18 km . A túrát korábbi tapasztalatok szerint gyerekek és idősebbek is kényelmesen tudják teljesíteni, mert közben 2-3 tájékoztatóval egybekötött pihenőt tartanak.

Vasárnap a programon részt vesz a Tisza-tó Nagykövetének, a Csík Zenekarnak néhány tagja is. Az élménybeszámolókat megörökítik és közzéteszik az interneten. 

 

A túrák szombaton és vasárnap fél 10-kor Poroszlón, a Fűzfa Pihenőparkból (Poroszló Tiszafüred felőli végén, a híd előtti kanyarban a 33-as főút mellett) indulnak.  Kérnek mindenkit, a saját biztonsága érdekében érkezzen meg 08.30 és 09.30 óra között, mert a túra előtt ismertetni kell a legfontosabb tudnivalókat, szabályokat.

Fontos a meleg, réteges ruházat és a lehetőleg vízhatlan (nem beszakadás, csak a jégen lévő hó áztató hatása ellen) túracipő, bakancs.

 

A túrák pontos útvonalát csak a pénteken tartandó bejáráson, a jégviszonyok függvényében jelölik ki. A tervezett terület a Poroszlói medence a 33-as főút és a kozma fok között. A túrázókat a biztonság érdekében legalább 6-7 fő túravezető kíséri.

 

A túrákról további információ itt!

 
Hirdetés