Én Gerberrel szerelem… - Gerber multiszerszámok Hír

www.multinavigator.hu
2008/10/28
A Gerber „zsebszerszámai” szerintem a világ legpraktikusabb eszközei. Léteznek egyszerűbb megoldások, amik csak a legszükségesebb szerszámokat tartalmazzák,- pl. kés, fűrész, reszelő, kombinált fogó, konzerv- és sörnyitó-, de léteznek olyan típusok is, amikkel akár egy űrhajót is megszerelhettek.
Hirdetés

Két hete megitattunk benneteket a Gerber italzsák nyújtotta lehetőségeivel, előző héten pedig a Gerber lámpák újdonságaira „világítottunk” rá, hogy könnyebben választhassatok magatoknak hordozható, praktikus fényforrást. Reméljük sikerült mindenkinek megtalálni a számára legmegfelelőbb megoldást!

 

Ezen a héten olyan eszközöket ajánlunk Nektek, amiket szintén a Gerber gyárt, elférnek a zsebetekben, könnyűek, egyszerűen hordozhatók, és mégis egy teljes szerszámosláda tartalmát foglalják magukban, pl. kés, fűrész, reszelő, kombinált fogó, konzerv és sörnyitó, stb. Amiről most olvashattok, azok a Gerber multiszerszámok .

 

A Gerber „zsebszerszámai” szerintem a világ legpraktikusabb eszközei. Léteznek egyszerűbb megoldások, amik csak a legszükségesebb szerszámokat tartalmazzák,- pl. kés, fűrész, reszelő, kombinált fogó, konzerv- és sörnyitó-, de léteznek olyan típusok is, amikkel akár egy űrhajót is megszerelhettek. Na jó, ez utóbbi egy kicsit túlzás, de kisebb javításokat mindenképp végezhettek vele akár kerékpárotokon, siklóernyős felszereléseteken, snowboardotokon, és még sorolhatnám, mi mindenen. A lehetőségek végtelenek!

 

Az alábbiakban három, különböző kategóriás multitoolt mutatunk be nektek a legegyszerűbbtől, a legtöbb lehetőséget felvonultató típusig.

Elsőként a Gerber Method névre hallgató eszközt mutatnám be, mely alacsony árfekvésével, ám sokoldalúságával a természetjárók kedvence lehet. A Method -ban megtalálható mindaz, amit egy több napos túrára, de akár egyszerű kirándulásra, vagy hegyi-bicajozásra, stb. magaddal vinnél. Megtalálható benne egy egyenes- és egy barázdált élű kés, melyekkel nyársat faraghatsz szalonnasütéshez, kombinált fogójával és csavarhúzóival (csillag és egyenes profilú) meghúzhatod kilazult csavarjaidat, vagy akár meg is lazíthatod őket, ha túl szorosak. A kés méretű fűrésszel apríthatsz gallyakat a tűzhöz, vagy akár a bográcsba szánt hús csontjait is könnyedén átvághatod vele. A készletben van még egy konzerv és sörnyitó is, ha esetleg megéheznél, vagy megszomjaznál, és nyitni kell valamivel. A Gerber Method kis méretével (15,2cm) és sokrétű felhasználási lehetőségeivel mindenki kedvence lesz.

 
Gerber Method multiszerszám

Másodikként a sorban, jöhet egy igazi túlélő. A Gerber Flik mindig megbízható társad lesz a nehéz helyzetekben is. Ez az az eszköz, amit akkor is ki tudsz nyitni, ha szorult helyzetben vagy és az egyik kezed nagyon el van foglalva (mondjuk ha egy sziklapárkányon kapaszkodsz). A Gerber Flik -ben nem csak a késeket, hanem a kombinált fogót is kezelheted egy kézzel. A Method -al ellentétben a Flik nem az úgynevezett Butterfly nyitású, hanem One-Hand Opening típusú, ami annyit jelent, hogy a kombinált fogót a markolatból kell „kitolni” és nem a nyél kétkezes szétnyitásával válik elérhetővé a fogó rész. A Flik -ben a kések és a fűrész is egykezes nyitásúak, hisz bármikor szükséged lehet rá. Használata, fogása kényelmes és praktikus. A kések (egyenes és barázdált élű) és a kombinált fogón kívül megtalálhatod benne az ollót, drótvágót, fűrészt, csillag-és lapos fejű csavarhúzót, konzerv- és sörnyitót. Ha a Gerber Flik -et a kezedbe veszed, soha többet nem akarsz majd megválni tőle. Gyöngyvászon tokjában, mindig az oldaladon fog fityegni.

 
Gerber Flik multiszerszám

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön egy igazi nagyágyú, a Gerber Legend . Talán nem is véletlen, hogy a Legend típusnevet kapta. Praktikus és „legendásan” masszív szerszám. A Legend nem csak mérete (kicsit nagyobb mint a többi) miatt más, mint a többi Gerber multiszterszám . Tervezésénél figyelembe vették, hogy méreténél fogva (nyitott állapotban 16,69cm), nagyobb munkákat, javításokat is végezhetsz vele, ezért az anyaghasználatnál fontos szerepet kapott az időállóság. A kombinált fogóba integrált csípőfogó pofa moduláris, így cserélhető. Ha a hosszú évek során elkopna, nem kell megválnod kedvenc multiszerszámodtól. Elég, ha csak kicseréled a drótvágó részt. Ajánljuk túlélő célokra, kiránduláshoz, hosszabb túrákhoz, de az ipari felhasználás sem jelenthet neki gondot. Életmentő tevékenységet folytató szervezeteknek kifejezetten ajánlott, kiegészítő felszerelésként!

 
Gerber Legend multiszerszám

 

Hol juthatsz hozzá ezekhez a multiszerszámokhoz?

Dózsa György úti üzletünkben megtalálhatod mindhárom szerszámunkat, sőt ezen felül, az itt fel nem soroltakat is. Nézz be hozzánk, vagy kattints ránk most és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb multiszerszámot.

 

Gerber termékeinkről a multiNavigator.hu oldalon tájékozódhatsz bővebben.

Ha még nem regisztráltál oldalunkon, október 31-ig megteheted, így esélyed lehet a főnyereményre is!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés