Előregisztrációhoz kötött látogatás a Plitvicei-tavaknál Hír

Előregisztrációhoz kötött látogatás a Plitvicei-tavaknál Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2019/06/05
Egyre több korlátozás lép életbe Európa szerte, melyre már Horvátországban is van példa.
Hirdetés

Napjainkban számos turisztikai látványosság és célpont küzd a megnövekedett forgalommal – pontosabban az azzal járó terheléssel. Idén már több európai helyszín csak speciális feltételek és előregisztráció révén látogatható – mint például a Mont Blanc vagy a Matterhorn olasz oldala. Ezen korlátozott helyszínek sorához csatlakozik idéntől a horvátországi Plitvicei-tavak is!

plitvice_lakes_1522.jpg Forrás: Plitvice Lakes National Park
plitvice_lakes_1522.jpg Forrás: Plitvice Lakes National Park
Kép forrása: Plitvice Lakes National Park
 

A 2019 tavaszától a Plitvice Lakes National Park előregisztrációhoz köti a helyszíni jegyvásárlást, hogy a tavak környezetének terhelését korlátozni tudják. A Plitvicei-tavak ösvényeit, a 2018-as szezonban naponta több mint 10 000 látogató járta, mely már kihatással van a környezetre. Nem csak a fizikai behatások magasak, de az ilyen mértékű látogatói szám által generált szemét is hatalmas, és már-már kezelhetetlen.

Így az idei évtől legalább két nappal a tervezett érkezésünk előtt online regisztrálnunk kell, mely során meg kell adnunk az érkezésünk időpontját (a megjelölt időponthoz képest maximum egy órát késhetünk) és a belépési kaput.

A regisztráció végén kapunk egy elismervényt, melynek meglétével tudunk jegyet vásárolni a helyszínen. A napi előregisztrációk számát pedig korlátozzák, melyekből fennmaradt szabad kapacitásokat ellenőrizhetjük a nemzeti park weboldalán.

 

Regisztráció és információ: https://np-plitvicka-jezera.hr/en/

Hirdetés