Editor’s choice WTF10 – ISPO 2017

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2017/02/20
Ez-mi-ez válogatás az ISPO kiállításról…
Hirdetés

Münchenben jártunk, az ISPO 2017 kiállításon, mely Európa legnagyobb outdoor és téli sport kiállítása. A közel 20 hatalmas csarnokot és azok közti folyosókat megtöltő kiállítók kínálta több ezer termékek között mindig akadnak olyanok, melyeknél megakadunk – vagy mert vicces, vagy mert nem értjük mire gondolt a költő…

Az idei ilyen találatainkból következik 10 termék:

 

Skinners Forrás: Paraferee - mozgásvilág.hu
Skinners
Kép forrása: Paraferee - mozgasvilag.hu

 

1) Skinners – zokni vagy cipő?? 

Mezitlábas élmény, extra talpvédelemmel – közli velünk a transzparens. Mi meg tátott szájjal nézzük újra és újra a zoknit, melynek talpára kopásgátló anyagot ragasztottak. A sztreccs és antibakteriális anyagól készült zokni talp- és oldalrésze vízálló. Minimális ujj-védelemmel az orrában. Ha minimalista „lábbelit” keresel, ennél már nincs minimalistább… Jelenleg is fut még az indiegogo kampánya.

(infó: skinners.cc, ár: 40 dollár)

 

Bowflex Forrás: Paraferee - mozgásvilág.hu
Bowflex
Kép forrása: Paraferee - mozgasvilag.hu

 

2) Bowflex SelectTech 560 – okossúlyzó

Íme, a világ első okos kézisúlyzója, 3DT szenzorral és applikációval. A rendszer rögzíti a tevékenységünket (hogy emeltünk, hányszor, stb), így személyi trénerként tájékoztat minket az elégetett kalóriákról, mozgáskoordinációnkról, a hatékonyabb edzés eléréséhez.

(infó: , ár: 520 euro)

 

 

3) YOYO – önfeltekeredő jógamatrac

Ugye, neked is sok energiádat és idődet elveszi a jógagyakorlat után feltekerni a matracod? Íme a megoldás: az önfeltekeredő jógamatrac! A kickstarter kampány még fut - a 80-100 USD árú matracból a kitűzött 50 000 dolláros célnál háromszor több folyt be rá… Ezek szerint megtaláltak egy piaci rést a fejlesztők.

  

KOS NoMoreBlack Forrás: Paraferee - mozgásvilág.hu
KOS NoMoreBlack
Kép forrása: Paraferee - mozgasvilag.hu

 

4) KOS NoMoreBlack – le az unalmas feketével

A cég különleges technológiával, művészek által tervezett mintával, teljes felületén nyomtatott neoprén vízhatlan ruhákat készít. A kiállítás stílus-kategóriájában díjazott lett…

  

IOFIT Forrás: Paraferee - mozgásvilág.hu
IOFIT
Kép forrása: Paraferee - mozgasvilag.hu

 

5) IOFIT - okos golfcipő

A cipő talpába épített szenzorok, valamint egy applikáció segítségével fejlesztheted technikád és teljesítményed, hogy a golfpálya királya legyél. A telefonodra telepített applikáció valósidejű kommunikáció révén azonnal tanácsokat tud adni, mit csináltál rosszul, mit kellene másként…

(infó: iofitshoes.com, ár: 263 euro)

  

 

6) Around Titans – izzadsággal „festett” póló

Hosszú percekig némán álltunk és néztük a csodát. A speciális festéknek köszönhetően a pólónkon, izzadtságunk hatására addig nem látható, ösztönző feliratok jelennek meg – a No Pain feliratos pólón No Pain No Gain, vagy például a Beast Mode feliratos pólón Beast Mode ON.

  

Sled Dogs Forrás: Paraferee - mozgásvilág.hu
Sled Dogs
Kép forrása: Paraferee - mozgasvilag.hu

 

7) Sled Dogs – korcsolyasí

Elsőre lazán elsétáltunk a termék előtt, mondván, hogy egy újabb síbakancs… De aztán kikerekedett a szemünk. Vegyük a korcsolyázást és adjuk hozzá a síelést, máris megkapjuk a korcsolyasít. A promóciós videót elnézve nagyon egyszerű és élvezetes vele a havas pályán csúszni.

(infó: , ár: 200 euro)

  

Flipsled Forrás: Paraferee - mozgásvilág.hu
Flipsled
Kép forrása: Paraferee - mozgasvilag.hu

 

8) Flipsled – ha akarod csúszik, ha akarod gördül

Elfogyott a hó alólad, miközben a gyereket húztad? A szánkózás élményére a téli évszakon túl is vágyik a gyermek? Semmi gond, hisz ezzel a termékkel két legyet ütünk egy csapásra. Csak mindig a megfelelő oldalára kell fordítani, és indulhat a móka…

(infó: flipsled.com)

 

MasterPad Forrás: Paraferee - mozgásvilág.hu
MasterPad
Kép forrása: Paraferee - mozgasvilag.hu

 

9) MasterPad – ha nyomna a hátizsák

Az izreali cég pici standja nem ismeretlen számunkra, hisz a kötött zokniszerű, szinte minden méretű flakonra húzható védőhuzatukkal találkoztunk pár éve már. Idén viszont újdonsággal rukkoltak elő: a felfújható és a hátizsákod valamint a hátad közé helyezhető párnával. A terméket a hátizsák derékpántjai tartják helyükön (csak át kell bújtatni a párna két fülén). Érdekes elgondolás… bár a stabilitással, és ebből eredően a használhatósággal vannak fenntartásaink.

 

Kép forrása: mozgasvilag.hu
 

 

10) tandem „popsitepsi"

Egyszerre csúsznál a haverral, a tesóval, a csajoddal? Már ez sem lehet akadály… 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés