Alsó-Ausztria: egyre kedveltebb úti cél a magyar kirándulók körében Hír

Alsó-Ausztria: egyre kedveltebb úti cél a magyar kirándulók körében Hír

Niederösterreich-Werbung GmbH
2016/03/10
Alsó-Ausztria már a tavaszra készül, számos program várja a hosszú hétvégén illetve a Húsvétkor kalandozni vágyókat.
Hirdetés

Jó évet zártak az alsó-ausztriai szállásadók a magyar kirándulók tekintetében. Azt, hogy a régió egyre népszerűbb desztináció a magyar turisták körében, nemcsak a legfrissebb szállás-statisztikai adatok bizonyítják, hanem a napokban zárt Bringaexpón tapasztalt hatalmas érdeklődés is.

 

Tavaszi kerékpártúrák és újbor kóstolás Forrás: (c) Niederösterreich-Werbung GmbH
Tavaszi kerékpártúrák és újbor kóstolás
Kép forrása: (c) Niederösterreich-Werbung GmbH

 

Növekvő számok a magyar vendégéjszakák tekintetében

2015-ben 133.921 magyar vendégéjszakát regisztráltak Alsó-Ausztriában, 0,4%-al többet, mint 2014-ben. Ez azt jelenti, hogy a belföldi, és a német turisták után, a tartomány továbbra is a magyar vendégek körében a legnépszerűbb. A sort a csehek, a lengyelek és a szlovákok követik.

 

Télen Hochkar, nyáron a kerékpártúra a nyerő!

A síelési lehetőségek iránt a magyarok körében továbbra is nagy az érdeklődés, a Hochkaron idén is sok magyar vendég tartózkodott, mivel hóbiztos helynek bizonyult a gyenge tél ellenére is. De egyre többen bringáznak a dunai kerékpárút alsó-ausztriai szakaszán, és az olyan tematikus rendezvényeket, mint a BorŐsz is évről-évre többen keresik fel. A bringázás népszerűségét bizonyítja, hogy a napokban zárt Bringaexpón – ahol természetesen Alsó-Ausztria is jelen volt – minden magyar nyelvű prospektus, katalógus, térkép az utolsó darabig elfogyott, az idei évi szállások, ajánlatok iránt is nagy volt az érdeklődés.
 

 

Húsvét Alsó-Ausztriában Forrás: (c) Niederösterreich-Werbung GmbH
Húsvét Alsó-Ausztriában
Kép forrása: (c) Niederösterreich-Werbung GmbH

 

 

 

 

 

Aktív hosszú hétvégék, Húsvéti programok

Alsó-Ausztria pedig mindig készül újdonsággal legyen szó rövidebb-hosszabb kirándulásról. Hamarosan itt a Húsvét, hosszú hétvége, ilyenkor számos kirándulóhely kinyit, hangulatos vásárokkal, színes ünnepségekkel kezdődik a szezon.

Húsvéti vásár két érdekes helyszínen is lesz, az egyik Gaming egykori kolostora, a másik helyszín a Schloss Hof barokk kastély kertje. Itt gyönyörű tavaszi virágszőnyeg, kézműves és kirakodóvásár ahonnan számtalan ajándék ötletet lehet meríteni, de lesznek barkács programok, a kicsiknek pedig pónilovaglási lehetőség. És persze a hagyományos ünnepségek is lesznek: Oster Grean és Emmausz-járás Weinviertelben, koncertek Grafeneggben, vagy az IMAGO DIE fesztivál Kremsben.

 

"Irány a szabadba!"

A borkedvelőknek, bor barátoknak egy állandó program: Weinwiertel borászai minden Húsvét vasárnap köszöntik a tavaszt, ilyenkor kóstolják meg az új bort. Ezt az ősi szokást úgy hívják, hogy „In die Grean gehen” azaz „Irány a szabadba!”
Részletek >> <<

Mindenki talál tehát kedvére való programot.Információk, ajánlatok:
www.also-ausztria.info

Hirdetés