3 túra a Budai-hegységben

3 túra a Budai-hegységben

Ferenczi Anita
Ferenczi Anita
2023/09/04
Fedezd fel a Budai-hegység kilátóit, barlangjait! Ehhez adunk most néhány tippet.
Hirdetés

A hegység több hegye Budapesten – az 1. 2. 3. és a 12. kerületben - emelkedik, így azok számára is kényelmes körtúrák lehetnek a következők, akik a fővárosból indulnának útnak, és nem szeretnének sokat autózni. Az általunk javasolt turistaútvonalak egy része kisgyerekkel is könnyedén bejárható, de tetszés szerint hosszabbíthatók, ha valaki szereti a nagyobb kihívásokat.

3 túra a Budai-hegységben

Hűvösvölgyből a Kis- és Nagy-Hárs-hegyre 

Ezen a 7 km-es túrán egy igen népszerű kirándulóhelyet hódíthatsz meg, miközben két, csodás panorámát nyújtó csúcsot is érintesz. Mind a távot, mind a nehézséget illetően jól variálható útvonalról van szó, így mindenki a saját igényeire szabhatja. A Hűvösvölgyből induló túra elvezet a Kis-Hárs-hegyre, onnan a Nagy-Hárs-hegyre, hogy aztán a Szépjuhászné érintésével érkezz vissza a kiindulópontra, mely akár tömegközlekedéssel is megközelíthető, így akár autó nélkül is abszolválható. 

Teljes túraleírás

Irány a Budai-hegyek legnyugatibb csücske!

9 km-es táv és alig több, mint 200 m szintemelkedés vár azokra, akik elindulnak erre a 4 órás körtúrára. A kiindulópont Perbál település, ahonnan inkább a kellemes dombnak, semmint hegynek nevezhető Zajnát-tetőre lehet kirándulni. Innen rögtön feltűnhet a Pilis-tető vonala, valamint a Meszes-hegy kopár teteje, sőt a Gerecséig is el lehet bámészkodni. A Perbálra visszavezető útnak választható ugyanaz, amin érkeztetek, vagy akár hosszabbítási lehetőség is van, ha a Meszes-hegyet is meghódítanátok. 

Teljes túraleírás 

Fel a Nagy-Kopaszra 

És ha már Budai-hegység, akkor miért is maradna ki a legmagasabb pontja, az 559 m „magas” Nagy-Kopasz! Ide egy 12 km-es körtúrával, mintegy 400 m szintemelkedést megtéve, Budakesziről mutatjuk az utat, a csodás panorámát kínáló Tarnai-pihenő érintésével. A jutalom pedig a teljes körpanorámát nyújtó Csergezán Pál-kilátó, ahonnan az egész Budai-hegység megsasolható. 

Teljes túraleírás
 

Hirdetés