Vaude Defender softshell túranadrág Hír

2013/05/09
Felső kategóriás túranadrágokat, néhány dolog különbözteti meg a \\"farmerben megmásztam a kékest\\" típusú nadrágoktól. 
szélálló és vízlepergető anyag kiváló szabás elasztikus betétek E fő tulajdonságokra figyeljünk oda, ha jó túranadrágot szeretnénk magunknak. Az elsőt talán nem kell magyarázni. A Vaude Defender III, Schoeller Dynamic szélálló, gyorsan száradó softshell anyagból készült. Magashegyi túráknál szinte mindig jól jön, akár a vízlepergető tulajdonsága, ami bőven kibír egy kisebb esőt, vagy ha magunkra öntjük az üdítőnket.:)
A Defender e jó tulajdonságai mellett a nyári melegben is kényelmes viselet. 
A kiváló szabás? Ha már drága nézzen is ki jól. Ez is fontos, pláne az, hogy egy jó szabású nadrágot kényelmes viselni. 
Az elasztikus betétek a kényelem legfontosabb elemei. Lehetővé teszik, hogy a nadrág kövesse a láb mozgását, és ott nyúljon ahol kell. A Vaude erre még rátett egy lapáttal, ugyanis a Schoeller Dynamic anyag amiből a nadrág készül, teljes egészében strech. Így a lehető legkényelmesebb variációt kapjuk. A cordura anyagból készült betétek melyek a térdhez illetve az ülephez lettek bevarrva strapabíróvá, kopásállóvá teszik a nadrág jobban igénybe vett részeit. 
Ezen kívül több különleges megoldás teszi egyedivé a nadrágot. A gomb egy Vaude szabadalom . Se nem gomb sem nem patent igazából. Összeilleszted mint egy patentot, majd oldalra csúsztatod. Könnyen használható és garantáltan nem csatolódik ki.
Beépített öv, zipzáras zseb, ebből 2 oldalt ami a szellőzésben is segít,  és bakancs mérethez állítható mandzsetta az extra felszereltség. A boka belső oldalán pedig egy erősített anyag folt van, ami a csámpásoktól védi a nadrág belső részét, főleg ha hágóvassal együtt kacsáznak...
Az anyagok mind Bluedesign által bevizsgáltak. 
A Bluedesign   egy iparági kezdeményezés, ami az elejétől kezdve végigkíséri a gyártást, és a célja, hogy a lehető legkisebb karbon lábnyom keletkezzen az előállítás során. 
Ne csak túrához, hanem hegy-, sziklamászáshoz is válaszd a Defendert!