Supertubes, Jeffreys Bay, Dél-Afrikai Köztársaság Hír

Boardsport.hu;http://www.boardsport.hu
2011/07/26
Jó formában vagyok, jók a deszkáim, ennyi most elég
Hirdetés
Hosszúra nyúlt az idei Billabong Pro J-Bay szörf verseny , a szervezők a teljes várakozási időszakot kihasználták.  Érdemes volt várni, mert a dél-afrikai tél végül meghozta a nagyobb hullámokat. A helyi Jordy Smith megismételte a tavalyi győzelmét. Az ASP tabelláján, az elődöntőben búcsúzó, Joel Parkinson vette át a vezetést.
A Dél-Afrikai Köztársaság festői  szépségű J-Bay öble sok várakozásra késztette az ASP World Tour résztvevőit. A verseny rögtön a várakozási időszak első napján elstartolt, majd hosszú napokig tétlenségre késztette a verseny résztvevőit. Az utolsó két napra végül megjöttek a várva várt nagyobb hullámok , de az öröm nem lehetett felhőtlen, hiszen erős szél kíséretében érkeztek.
 
Jordy Smith-t nem hátráltatták a nehéz körülmények Jordy Smith-t nem hátráltatták a nehéz körülmények
 
A legendásan hosszú jobbos hullámokon, végül a helyi menő Jordy Smith teljesített a legjobban, aki a nehéz körülmények ellenére is jó pár ugrást is elővett progresszív trükk arzenáljából.  A döntőben a kétszeres világbajnok és korábbi J-Bay győztes Mick Fanning felett győzedelmeskedett.   Ráadásul a Nixon WTA díjat is ő nyerte a legmagasabb futam pontszám megszerzésével. A díja egy nagy értékű, egyedi Nixon karóra volt. 
 
Jordy Smith a döntőben Jordy Smith a döntőben
 
 „ Csodálatos hét volt ez nekem ” – nyilatkozta Smith a verseny után.  „ Mick nagyon jól szörfözött, egész héten, és ő is a tabella élén szerepel.  A tavalyi győzelmem, hazai pályán nagyon megindító volt, és hogy meg tudtam ismételni csodálatos érzésekkel tölt el. Nagyon magabiztosnak érzem magam, és nagy várakozásokkal tekintek a hátralévő versenyekre.”

Mick Fanning a döntőben Mick Fanning a döntőben

A 23 éves Jordy Smith , a 75.000 dollár nyert és a tabella második helyére lépett elő.  Az ASP World Tour vezető helyére Joel Parkinson lépett előre, akit az elődöntőben közeli barátja, Mick Fanning búcsúztatott. 
 
Joel Parkinson az ASP tabella élére került Joel Parkinson az ASP tabella élére került
 
„ Nem gondolok még a világbajnoki címre ” – nyilatkozta Parko – „ Még túl korai lenne, ez még csak a negyedik verseny volt. Jó formában vagyok, jók a deszkáim, ennyi most elég. Csak a következő versenyre koncentrálok “ 
 
81735-surfvidi.jpg Andy Irons - I surf because short film
   
A vasárnap egy megemlékezéssel indult, hiszen a tavaly elhunyt háromszoros világbajnok, és korábbi J-Bay győztes Andy Irons aznap ünnepelte volna a 33. születésnapját.  Az ASP World Tour résztvevői most közel egy hónapos pihenőt élvezhetnek, hogy aztán a Tahitin folytassák augusztus 20-án a Billabong Pro Teahupoo-n.
 
Jordy Smiht a Billabong Pro J-Bay győztese Jordy Smiht a Billabong Pro J-Bay győztese
 
BILLABONG PRO J-BAY DÖNTŐ 1 – Jordy Smith (ZAF) - 15.60 2 – Mick Fanning (AUS) - 14.83
BILLABONG PRO J-BAY ELŐDÖNTŐ Jordy Smith (ZAF) 17.46 - Adrian Buchan (AUS) 11.87 Mick Fanning (AUS) 17.47 - Joel Parkinson (AUS) 11.93
BILLABONG PRO J-BAY NEGYEDDÖNTŐ QF 1: Jordy Smith (ZAF) 15.10 - Damien Hobgood (USA) 8.94 QF 2: Adrian Buchan (AUS) 16.77 - Julian Wilson (AUS) 14.90 QF 3: Joel Parkinson (AUS) 16.83 - Alejo Muniz (BRA) 8.16 QF 4: Mick Fanning (AUS) 15.40 - Josh Kerr (AUS) 5.43
ASP Ranglista a Billabong Pro J-Bay után: 1. Joel Parkinson (AUS) 25.700 pont 2. Jordy Smith (ZAF) 24.750 pont 3. Adriano de Souza (BRA) 22.250 pont 4. Mick Fanning (AUS) 19.500 pont 5. Taj Burrow (AUS) 18.250 pont 6. Kelly Slater (USA) 16.950 pont 7. Michel Bourez (PYF) 16.000 pont 8. Bede Durbidge (AUS) 15.000 pont 9. Josh Kerr (AUS) 13.900 pont 9. Owen Wright (AUS) 13.900 pont
Hirdetés
Hirdetés
teaser_img_alt
cta_newsletter_logo_alt
Ez is tetszeni fog
Hirdetés